Tercihlerde Yerleşemeyenler ek tercih yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. Tercihlerde Yerleşemeyenler ek tercih yapabilir mi?
  2. Tercih yaparken neye bakılır?
  3. Tercih yaparken ilk sıraya ne yazılmalı?
  4. YKS ikinci tercih kimler yapabilir?

Tercihlerde Yerleşemeyenler ek tercih yapabilir mi?

KİMLER EK YERLEŞTİRME BAŞVURUSU YAPABİLİR? 2019 ek yerleştirme sürecinde birinci yerleştirme işlemlerinde açık öğretim programları, örgün eğitim veren üniversitelerin önlisans ve lisans kontenjanlarına yerleşemeyen öğrenciler ve özel yetenek sınavına girmiş öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

Tercih yaparken neye bakılır?

a) Tercih yapacak yada karar verecek kişinin sahip oldukları: YGS-LYS Başarı durumunuz (puanınız ya da başarı sıranız), Ailenizin ya da sizin ekonomik gücünüz, Becerileriniz – Kabiliyetleriniz, İstek ve amaçlarınız, Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsunuz, Cinsiyet vb. değişmezleriniz.

Tercih yaparken ilk sıraya ne yazılmalı?

Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar. Aynı programı, 1. tercihine ve 15. tercihine yazan adaylardan biri o programa yerleşecekse, başarı sırası daha iyi olan aday yerleşir.

YKS ikinci tercih kimler yapabilir?

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.”