Can Yücel kimin oğlu?

İçindekiler:

  1. Can Yücel kimin oğlu?
  2. Can Yücel Neden?
  3. Can yücel kiminle evli?
  4. Can Yücel kac cocugu var?
  5. Can Yücel babası kim?
  6. Can Yucel neden hapse girdi?
  7. Can Yücel'in evinde kim oturuyor?
  8. Can Yücel nerede yaşıyor?
  9. Yeni Hasan'a Yolluk kimin eseri?

Can Yücel kimin oğlu?

Hasan Yücel Gülsüm Refika Yücel Can Yücel/Ebeveynleri

Can Yücel Neden?

Can Yücel, 12 Ağustos 1999'da tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde "ağız boşluğu kanseri" nedeniyle hayatını kaybetti. Vasiyetini sevgili eşi Güler Yücel'e bırakmıştı. İsteği ömrünün son 10 yılını geçirdiği, Datça'ya gömülmekti.

Can yücel kiminle evli?

Güler Yücele. 1956–1999 Can Yücel/Eşi

Can Yücel kac cocugu var?

Su Yücel Yeni Hasan YücelGüzel Yücel Can Yücel/Çocukları

Can Yücel babası kim?

Hasan Yücel Can Yücel/Babalar

Can Yucel neden hapse girdi?

Daha sonraları Yeni Dergi, Birikim, Sanat Emeği, Yazko Edebiyat ve Yeni Düşün dergilerinde yayımladığı şiir, yazı ve çeviri şiirleri ile tanınan Yücel, 1965'ten sonra siyasal konularda da ürün verdi. döneminde Che Guevara ve Mao'dan çeviriler yaptığı gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkûm oldu.

Can Yücel'in evinde kim oturuyor?

Eski Datça yollarına düşmüşken Can Yücel'in evini evinin içini görebileceğimi sanıyordum aslında ama içerisinin gezilemiyor olduğunu öğrenmem beni yıktı. Hoş, evini dışardan görmekte insanı mutlu ediyor ev ziyarete kapalı sebebi ise müze olmayışı kızı Su Yücel'in yaşıyor olması.

Can Yücel nerede yaşıyor?

1998 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e hakaretten yargılanan Yücel, seçimlerinde Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin ÖDP'nin İzmir 1. sıra milletvekili adayı oldu. Ömrünün sonlarına doğru Datça'ya yerleşti. 12 Ağustos 1999 tarihinde 73 yaşında Muğla'nın Datça ilçesinde öldü.

Yeni Hasan'a Yolluk kimin eseri?

"Maaile" isimli bir eseri de bulunan Yücel'in, "Küçük Kızım Su'ya", "Güzel'e", "Yeni Hasan'a Yolluk", "Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim" adlı şiirleri, ailesine yazdığı şiirler arasında yer aldı.