Doğumu hızlandırmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Doğumu hızlandırmak için ne yapmalı?
  2. Doğumun kolay olması için ne yemeli?
  3. Doğumu Kolaylaştıran Egzersizler ne zaman yapılır?
  4. Sıcak suya girmek doğumu başlatır mı?

Doğumu hızlandırmak için ne yapmalı?

Sadece ayakta durmak bile başlı başına doğumu hızlandırabilir. Hafif yürüyüşler yapmak, merdiven inip çıkmak, pilates topunun üzerinde oturarak hareket etmek, doğumu hızlandırmak ve sancılarla baş etmeyi kolaylaştırmak için yapılabilecek en iyi şeylerdir.

Doğumun kolay olması için ne yemeli?

Ananas, mango ve kivi tüketimi içeriğindeki 'bromelain' adlı enzim sayesinde doğumda rahmin kasılması ve rahim ağzının doğuma hazırlanmasında görevli olan 'prostaglandin' adlı maddelere etki eder. Tüm bu yiyecekler mutlaka bol su tüketimi ile desteklenmelidir.

Doğumu Kolaylaştıran Egzersizler ne zaman yapılır?

yardımını sağlamak ve doğumu kolaylaştırmak amacıyla, gebelikte egzersiz yapılmalıdır. Gebelikte egzersizlere ne zaman başlanmalıdır? İlk üç aydan sonra egzersiz programına başlanmalı ve haftada bir kez düzenli olarak doğuma kadar devam edilmelidir.

Sıcak suya girmek doğumu başlatır mı?

Doğumun 35-37 derecede sıcak suyla dolu bir havuzda gerçekleştiği alternatif bir doğum tekniğidir. Doğum sırasında sıcak suyun gevşetici etkisinden yararlanılır. Sıcak su, doğal sancılanma sürecinin başlamasına yardımcı olur ve anneye herhangi bir ilaç, ağrı kesici veya suni sancı verilmez.