Üç aylarda ne okunur?

İçindekiler:

  1. Üç aylarda ne okunur?
  2. Üç aylarda çekilen tesbihler nelerdir?
  3. 90 bin kelime-i tevhid duası nasıl yapılır?
  4. Zikirler abdestsiz çekilir mi?
  5. Adetli iken kelime-i tevhid çekilir mi?

Üç aylarda ne okunur?

Üç aylar boyunca her gün bin 100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye tesbihe devam edilir. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır. Üç aylarda her gün başında ve sonunda 7'şer Fatiha-i şerife okumak sureti ile 100 İhlas-ı Şerif de okunabilmektedir.

Üç aylarda çekilen tesbihler nelerdir?

Üç aylarda çekilen tesbih ve zikirler:
  • - Üç aylar boyunca her gün, 1100 defa 'La İlahe İllallah', 100 defa da 'Muhammedeürresullullah' denir.
  • - Recep ayına girerken 'Allahümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'ban, ve belligna Ramazan' zikri çekilir.
  • - Recep ayının ilk defa 'Sübhana'llahi'l-hayyil-kayyum'
Daha fazla öğe...

90 bin kelime-i tevhid duası nasıl yapılır?

111 defa “Allahümme salli ala Muhammed” diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirilir. 1660 defa “ya Allah” diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere la ilahe illallah, 100 kere de Muhammedürresulullah diye bu tesbihe devam edilir. Üç ayların sonunda ise 90 bin kelime-i tevhid çekilecektir.

Zikirler abdestsiz çekilir mi?

Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yeniden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.

Adetli iken kelime-i tevhid çekilir mi?

Bunlara bir mani yoktur. Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler. ... Adetliyken Kur'an okunabilir mi Diyanet fetvası : Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz.