Askeriyede kaç yaşında emekli olunur?

İçindekiler:

  1. Askeriyede kaç yaşında emekli olunur?
  2. Polis ne zaman emekli olur?
  3. Polis kaç yıl görev yapar?
  4. Askeri personel yıpranma payı ne kadar?

Askeriyede kaç yaşında emekli olunur?

TSK personeline ilişkin kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklife göre, Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52'den 55'e yükseltildi. Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar 60 yaşına kadar orduya alınabilecek.

Polis ne zaman emekli olur?

Normal memurlardan bayanlar 58, erkekler 60 yaş şartına tabi olurlarken, polislerin yaş haddi 52 olarak korundu. Buna göre bayan ve erkek polis memurlarından sonrasında göreve başlayanlar, 25 yılı doldurduktan sonra 52 yaşlarında emekli olacaklar.

Polis kaç yıl görev yapar?

Polislerde şark görevi, polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olup, genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.

Askeri personel yıpranma payı ne kadar?

Yıpranma payı erken emekli ediyor Daha önce de ifade ettiğimiz gibi askerler, çalıştıkları her yıl için 3 ay ilave hizmet süresi (yıpranma payı) kazanıyorlar. Böylece örneğin 20 yıl çalışan bir asker, 5 yıl da yıpranma payı kazanarak, toplamda 25 yıl hizmeti varmış gibi değerlendiriliyor.