Sabah namazının arkasından hangi dua okunur?

İçindekiler:

  1. Sabah namazının arkasından hangi dua okunur?
  2. Sabah namazından sonra ne okunmalı?
  3. Ikindi namazından sonra nasıl dua edilir?
  4. Yatsı namazından sonra Kur'an'dan hangi sûre okunur?
  5. Peygamber efendimiz yatsı namazından sonra hangi sureleri okurdu?

Sabah namazının arkasından hangi dua okunur?

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, "La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i)." duası 7 kere okunmalıdır. 7 kere okunan bu dua, insana Allah'a sarılmaktan başka kuvvet verecek bir şeyin olmadığı, bu sebeple de yalnızca Allah'a ...

Sabah namazından sonra ne okunmalı?

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, "La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i)." duası 7 kere okunmalıdır.

Ikindi namazından sonra nasıl dua edilir?

"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı. Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle!

Yatsı namazından sonra Kur'an'dan hangi sûre okunur?

Yatsı namazının ardından okunacak ayet ve dualar; La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okumak. La İlahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura.

Peygamber efendimiz yatsı namazından sonra hangi sureleri okurdu?

Elhamdulillah -33 kere okunur. Allahu Ekber- 33 kere okunur. Dua sonunda ' La ilahe illallahu vallah-u ekber, vela havle velakuvvete illa billahüvel aliyyül azim' denir ve dua edilir. Peygamberimiz aleyhisselam Yatsı Namazı sonrasında 'Amenerrasulü' ayetlerini okurdu.