Bebeklerde gobek deligi nasil temizlenir?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde gobek deligi nasil temizlenir?
  2. Bebeklerde gobek deligi neden siser?
  3. Göbek bağı enfeksiyonu neden olur?
  4. Göbek deliği kokusu neden olur?

Bebeklerde gobek deligi nasil temizlenir?

Yenidoğanlarda Göbek Bakımı Göbek bağına düşene kadar fazla dokunulmaması, ılık su ve süngerle temizlenmesi gerekmektedir. Göbek bağının hava aldığından ve bebeğin bezini takarken bezin göbek bağını kapatmadığından emin olmak gerekmektedir.

Bebeklerde gobek deligi neden siser?

Bebeklerde göbek fıtığı; karın duvarını oluşturan kasların, katmanların tam olarak kapanmaması sonucu meydana gelir. Bu durum, göbek deliği çevresinde karın duvarının zayıf kalmasına neden olur. Bağırsak gibi organların, bu zayıf karın duvarından dışarı doğru çıkıntı yapması ile göbek fıtığı oluşur.

Göbek bağı enfeksiyonu neden olur?

Yenidoğan döneminde görülen göbek deliği iltihabının en başlıca sebebi göbek bağı bakımının kötü yapılması ve göbek bağı düştükten sonra hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Bu dikkatsizlik sonucu bakteriler (genellikle S. aureus veya E. coli) göbek deliğinde enfeksiyon oluşmasına sebep olur.

Göbek deliği kokusu neden olur?

Kıyafetler de göbek deliğinde kokuya neden olabilir. Bunun sebebi ise tekstil lifleri veya kumaş tüylerinin göbek deliği kıvrımlarında birikmesidir. Bu atıklar uzun zaman göbek deliğinde beklerse göbek taşı bile oluşturabilirler. Göbek deliğinde oluşan kötü koku zamanla enfeksiyona dönebilir.