Rahim ve yumurtalık alınırsa cinsel hayat biter mi?

İçindekiler:

  1. Rahim ve yumurtalık alınırsa cinsel hayat biter mi?
  2. Rahim alınıp yumurtalıklar kalırsa ne olur?
  3. Rahim alınıp yumurtalıklar kalırsa adet görülür mü?
  4. Laparoskopiden sonra dikişler ne zaman düşer?
  5. Bel fıtık ameliyatından sonra ne zaman ilişkiye girilir?

Rahim ve yumurtalık alınırsa cinsel hayat biter mi?

İster yumurtalıklarla birlikte isterse tek başına rahim alınmış olsun, bu ameliyatın cinsel yaşama olumsuz bir etkisi yoktur.

Rahim alınıp yumurtalıklar kalırsa ne olur?

Dolayısıyla adet gören bir kadında rahim alınır ve yumurtalıklar korunursa menopoza giriş söz konusu değil. Elbette gelecekteki yumurtalık kanseri olasılığı da dahil olmak üzere bu konuyu operasyondan önce hekiminizle mutlaka tartışmalısınız. Rahmin alınması kadının cinsel yaşamını da etkilemiyor.

Rahim alınıp yumurtalıklar kalırsa adet görülür mü?

Yumurtalıkları korunup rahmi alınan kadınlarda adet kanaması olmamaktadır ama menopozun meydana getirdiği sıcak basmaları ve ani terlemeler gibi şikayetler de ameliyata bağlı gelişmemektedir. Ancak rahim ile beraber yumurtalıkların alınması durumunda menopoz durumu söz konusu olmaktadır.

Laparoskopiden sonra dikişler ne zaman düşer?

Genellikle kendiliğinden geçerler. Kesi izleri hastadan hastaya farklılık gösterse de 1-2 ay içerisinde ferkedilmeyecek duruma gelir. Kesi yerlerindeki steril bandajlar 48 saat sonra çıkarılabilir.

Bel fıtık ameliyatından sonra ne zaman ilişkiye girilir?

Fıtık Ameliyatı ve Cinsel İlişki Bu konuda her hastanın yaklaşımı farklı olmakla beraber, ideali 1 hafta sonradır. Ancak büyük ve geniş fıtıklarda bu süre 3-4 haftaya kadar uzatılmalıdır. Her iki durumda da ağrı olması halinde bir süre daha beklenilmelidir.