Hz İsa doğunca ne dedi?

İçindekiler:

  1. Hz İsa doğunca ne dedi?
  2. Hz isa nasıl doğdu?
  3. Hz İsa tanrının oğlu mu?
  4. Hz Meryem İsa'yı nerede doğurdu?

Hz İsa doğunca ne dedi?

Her nerede olsam beni mübârek kıldı ve hayatta olduğum müddetçe namaz kılmamı ve zekât vermemi emretti. Beni anneme hürmetkâr kıldı... Doğduğum günde, öleceğim günde ve diri olarak kabrimden kaldırılacağım günde selâm benim üzerimedir." dedi.

Hz isa nasıl doğdu?

İnsanlardan uzakta doğuda bir yerlerde yalnız başına yaşayan Hazreti Meryem bakire olmasına rağmen bir erkek çocuk dünyaya getirdi. O çocuğun adı İsa'ydı… Bir başka deyişle İsa, bakire bir kadından babasız olarak dünyaya geldi. ... Cebrail, Meryem'in bu sorusu üzerine "Allah neyi dilerse yaratır.

Hz İsa tanrının oğlu mu?

İslam'da Meryem oğlu İsa, Mesih'tir, Allâh'ın Kelimesidir, Rûhullah'tır, bir râsuldür, beş ulu'l-azm peygamberden biridir. Ayrıca Müslümanlar İncil'in İsa'ya vahiy yoluyla indirilen kutsal bir kitap olduğuna inanırlar. İsa, Tanrı da değildir, Allah'ın oğlu da değildir.

Hz Meryem İsa'yı nerede doğurdu?

Matta ve Luka İncilleri İsa'nın bugünkü Filistin topraklarında hatta Beytüllahim kentinde doğduğunu iddia ediyor. Markos İncili ise İsa'nın doğum yeri olarak yine Filistin topraklarındaki Nasırıye kentini gösteriyor.