Gebelik testinin yanlış çıkma ihtimali var mı?

İçindekiler:

  1. Gebelik testinin yanlış çıkma ihtimali var mı?
  2. Gebelik testi yanlış pozitif sonuç verir mi?
  3. Test çubukları ne kadar güvenilir?
  4. İdrar testi ne zaman doğru sonuç verir?

Gebelik testinin yanlış çıkma ihtimali var mı?

Testi ne zaman yaptığınıza göre testin yanılma olasılığı ortaya çıkabilir. Testi, periyodunuzun gecikmesinden en az bir hafta sonra yapın. Daha erken yaparsanız yeterli hCG seviyesine ulaşılamadığı için gebe olsanız bile sonuç negatif çıkabilir.

Gebelik testi yanlış pozitif sonuç verir mi?

Pozitif çıkması gebeliği yüzde 99 doğrularken, negatif çıktığında erken olduğu için henüz görünmüyor olabilir, bu durumda bir hafta sonra tekrarlamanız önerilir. Bazı durumlarda test yanlış pozitif çıkabilir. Yani test pozitif olduğu halde gebe olmayabilirsiniz.

Test çubukları ne kadar güvenilir?

Gebelik testlerinin sonuçları ne kadar güvenilir? Gebelik testlerinin çoğu adetin geciktiği ilk günden sonra %99 kesin sonuç verdiğini iddia eder. Kullanım bilgilerine göre gebelik testi adetin gecikmesinden 1 hafta sonra kullanılmalıdır. Böylece daha kesin sonuçlar elde edilebilir.

İdrar testi ne zaman doğru sonuç verir?

Yumurta rahme yerleştikten sonra salgılanan BETA-HCG hormonunun annenin kanına daha sonrasında da idrarına geçmesi belli bir zaman alır ve hamilelik oluşmuş olur sonrasında salgılanan BETA-HCG hormonu kandan sonra 15 gün sonra idrar tahlilinde belli olur.