Uçak Gövde Motor teknisyeni Nasıl Olunur?

İçindekiler:

  1. Uçak Gövde Motor teknisyeni Nasıl Olunur?
  2. Askeriyede Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur?
  3. Uçak Gövde Motor Bakım 4 yıllık mı?
  4. Uçak bakım bölümünü bitiren ne iş yapar?
  5. Uçak bakım teknisyeni pilot olabilir mi?

Uçak Gövde Motor teknisyeni Nasıl Olunur?

Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Askeriyede Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur?

Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin 5 yıllık eğitim veren Gövde motor bölümünden ve Uçak Bakım teknisyenmişim mezun olma şartı bulunuyor. Aynı zamanda üniversitelerin uçak teknolojisi bölümünden mezun olarak da bu mesleğe adım arayabilirsiniz.

Uçak Gövde Motor Bakım 4 yıllık mı?

Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü ilk olarak 2 yıllık eğitim vermekteydi, 2014 yılında eğitim süresi 4 yıllık eğitime çevrildi. Havacılık sektörü içerisinde önemli bir yer sahibi olan Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü, havacılık sektörü için donanımlı ve işinde yetkin bireyler yetiştirmektedir.

Uçak bakım bölümünü bitiren ne iş yapar?

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Bölüm mezunları, hava aracında arızalı olan parçaları tespit ederek arızalı sistemleri yeniden faal edebilirler. Bakım ve onarım katalogları ile havacılık kaynaklı prosedürlere hâkim olan bakım teknisyenleri planlı uçak bakım faaliyetlerini yürütürler.

Uçak bakım teknisyeni pilot olabilir mi?

CEVAP: Evet. İlgili teorik ve pratik dersleri gördükten sonra, öngörülen sınavlar da geçildiği takdirde pilot olma imkânı vardır.