Kadın kadınlara imamlık yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kadın kadınlara imamlık yapabilir mi?
  2. Hanefi mezhebine göre kadın kadına imamlık yapabilir mi?
  3. Kadınlar kendi aralarında cemaatle namaz kılabilir mi?
  4. Namaz kıldıran kadına ne denir?
  5. Herkes imam olabilir mi?
  6. Kadın ve erkek aynı safta namaz kılabilir mi?
  7. Kadınlar kendi aralarında cemaat yapabilir mi?
  8. Kadınların camiye girmesi caiz mi?
  9. Namaz kıldıran kişiye ne denir?
  10. Namaz kıldıran kişi kimdir?
  11. Kimler namazda imamlık yapabilir?
  12. Muhazatı Nisa ne demek?
  13. Erkek atlet ile namaz kılabilir mi?
  14. Kadın cami hocasına ne denir?
  15. Evde aile ile namaz kılınır mı?
  16. Adet olan mescide girebilir mi?
  17. Namaz kıldıran hocaya ne denir?

Kadın kadınlara imamlık yapabilir mi?

Kur'an'da kadınların imamlık ve müezzinlik yapamayacaklarına dair hiçbir hüküm yoktur. Kur'an'ın yasaklamadığı her şey ibaha kapsamındadır. Yani dine aykırı değildir.

Hanefi mezhebine göre kadın kadına imamlık yapabilir mi?

İşte Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının yanıtı: "Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre bir kadının, kadınlara namaz kıldırmasında hiçbir sakınca yoktur.

Kadınlar kendi aralarında cemaatle namaz kılabilir mi?

"Kadınlar, erkelerin göremeyeceği bir şekilde kadınlar namazlarını kılarlar. ... Ancak cuma namazı kadınlara farz değildir. Erkekler gibi cemaat namazı da kadınlara gerekli değildir. Beş vakit namazı kadınların evlerinde kılmaları efdaldır.

Namaz kıldıran kadına ne denir?

İmam (Arapça: إمام‎), İslam dinine ait bir terimdir. ... İslami bir terim olarak ise cemaate namaz kıldıran ve diğer dini görevleri yerine getiren kişileri ifade eder. İmamlık görevini yerine getirmeye ise 'imamet' denmektedir.

Herkes imam olabilir mi?

HERKES İMAM OLABİLİR Mİ İmam hatip lisesi mezunu olanların imam olabilmesinin yanında düz liseden mezun olduktan sonra ilahiyatta 2 yıllık onlisans veya 4 yıllık lisans eğitimi alan kişiler de imam olabiliyor. Sadece erkeklerin yapabildiği imamlık mesleği için hafızlık şart değildir.

Kadın ve erkek aynı safta namaz kılabilir mi?

Daha açık söylemek gerekirse bir kadın erkek safları arasında namaz kılacak olsa kadının iki yanındaki birer erkeğin ve kadının tam arkasındaki bir erkeğin namazı bozulur, ötekilerin namazı bozulmaz. Hanefîler'e göre bu durumda namazın bozulmasının nedeni, duruş düzeni (tertîbü'l-makam) farzının terkedilmiş olmasıdır.

Kadınlar kendi aralarında cemaat yapabilir mi?

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz: Kadınların erkeklere namaz kıldırması caiz değildir. Kadınlar kadınlara imamlık yapabilir. Uygulamada Peygamberimiz'den günümüzü kadar gelen uygulama böyledir. ... Onlara imamlık yaptırılırdı.

Kadınların camiye girmesi caiz mi?

Kadınların cemaate katılma mecburiyetleri yoktur. Ancak camilerde kadınlara ayrılan bölümlerde kadınlar cemaatle namazlarını kılabilirler. Peygamber Efendimiz'den (S.A.S.), Osmanlı'dan günümüze teamül böyledir. ... Ortak görüş ise kadının camiye gitmesinden ziyade evinde namaz kılmasının daha faziletli oluşudur.

Namaz kıldıran kişiye ne denir?

İmam: Cemaatın önüne geçip namaz kıldıran kimse. Müezzin: Ezan okuyan, cemaatle namaz kılarken kâmet getiren, namazdan sonra tesbih dualarını okuyan kimse. Mihrap: Camide cemaatle namaz kılarken imamın durduğu yere denir.

Namaz kıldıran kişi kimdir?

İmamlık büyük sorumluluğu olan bir iştir. İmam namazı doğru kıldırırsa hem kendisi hem cemaat sevap kazanır. Hata yaparsa cemaatin sevabında eksilme olmaz, fakat kendisi sorumluluk makamında olduğu için günah kazanır.

Kimler namazda imamlık yapabilir?

Cemaat, hizip, fırka, parça, grup holiganlığı, militanlığı, fanatizmi yapanlar imam yapılmamalıdır.

Muhazatı Nisa ne demek?

Fık: Kadınlarla erkeklerin namazda aynı hizada aynı safta beraber durmaları (ki, bazı şartlar müvacehesinde namazı ifsad eden bir haldir.)

Erkek atlet ile namaz kılabilir mi?

İşte, detaylar… ATLETLE NAMAZ KILINIR MI? ... Buna göre erkeklerin pijama veya eşofmanla, kadınların da tesettürü sağlayabilecek şekilde dikilmiş olan gecelik ve sabahlıkla evlerinde namaz kılmaları mekruh olmaz. Askılı atletle namaz kılmak ise, namazda bulunması gereken ciddiyete pek uygun düşmez.

Kadın cami hocasına ne denir?

İslamiyet'te tarihten güncelliğe, kadını imam olarak da şeyh olarak da (“şeyhe”), mürşit olarak da (“mürşide”), veli olarak da (“veliyye”) gördüğümüz örnekler var. Dahası, kadından peygamber (“nebiyye”) olur da demiş İslam alimleri, fakihleri, mutasavvıfları var.

Evde aile ile namaz kılınır mı?

Ev içerisinde cemaat yapılarak namaz kılınabilir. Aile bireyleri toplanarak cemaat halinde namaz kılabilir.

Adet olan mescide girebilir mi?

Hayızlı (âdetli) kadının zaruri durumlar dışında mescide girip orada kalması, Hanefîler de dâhil fakihlerin çoğunluğuna göre câiz değildir. Zaruri durumlar dışında mescide girmek, orada eğleşmek ve itikâfa çekilmek de caiz değildir.

Namaz kıldıran hocaya ne denir?

Cemaat: Topluluk. İbadet etmek için bir araya gelmiş olan topluluk. İmam: Cemaatın önüne geçip namaz kıldıran kimse. ... Mihrap: Camide cemaatle namaz kılarken imamın durduğu yere denir.