Rahim alındıktan sonra ilişkiye ne zaman girilir?

İçindekiler:

  1. Rahim alındıktan sonra ilişkiye ne zaman girilir?
  2. Rahim ameliyatı olan kadın cinsel ilişkiye girebilir mi?
  3. Rahimi olmayan kadın ilişkiden zevk alır mı?
  4. Rahimi alinan kadin dogum yapabilir mi?
  5. Rahim alındıktan sonra vücutta ne gibi değişiklikler olur?

Rahim alındıktan sonra ilişkiye ne zaman girilir?

Hastaların yeniden cinsel ilişkiye girebilmesi için 30 ila 45 gün geçmesi gerekir. Bundan önce cinsel ilişkiye girmek riskli olabilir. Rahim alma ameliyatı sonrası adet görülmez. Eğer yumurtalıklar alınmamışsa, kişi adet görmediği halde menapoza girmez.

Rahim ameliyatı olan kadın cinsel ilişkiye girebilir mi?

İster yumurtalıklarla birlikte isterse tek başına rahim alınmış olsun, bu ameliyatın cinsel yaşama olumsuz bir etkisi yoktur.

Rahimi olmayan kadın ilişkiden zevk alır mı?

Rahmin alınması, cinsel ilişkinin engellenmesine yol açmamaktadır. Operasyonla alınan vajina olmadığı için cinsel hayat eskisi gibi devam edebilir. Ancak yaşanan stres ve psikolojik sorunlar sebebiyle; cinsel istekte azalma, vajinal kuruluk, ağrılı cinsel ilişki, orgazm olmama gibi sorunlar meydana gelebilir.

Rahimi alinan kadin dogum yapabilir mi?

Rahimi doğuştan olmayan veya herhangi bir nedenle ameliyatla alınmış olan kadınlar eğer yumurta hücreleri varsa bebek sahibi olabilirler.

Rahim alındıktan sonra vücutta ne gibi değişiklikler olur?

Ancak rahim ile beraber yumurtalıkların alınması durumunda menopoz durumu söz konusu olmaktadır. Ameliyattan sonra ağrı, kabızlık, pelvik taban kaslarında zayıflık, seksüel disfonksiyon gibi sorunlar görülebilmektedir.