Küçük emzik damak yapısını bozar mı?

İçindekiler:

  1. Küçük emzik damak yapısını bozar mı?
  2. Emzik neden önerilmez?
  3. Emzik kullanan bir çocuğa emzik ne zaman Biraktirilmali?
  4. Yeni doğan bebek hangi emzik kullanımı?

Küçük emzik damak yapısını bozar mı?

Biberon ve emziğin uzun süre kullanılmasının, büyüme ve gelişme dönemindeki çocukların damak yapısında bozulmalara yol açtığı bildirildi. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.

Emzik neden önerilmez?

"Emzik kullanmanın sakıncaları, ilk ay meme karmaşasına yol açabilir, 6.aydan sonra orta kulak iltihabı riskine yol açabilir, ağızda pamukçuk enfeksiyonlarına sebep olabilir ve diş yapısının bozulmasına neden olabilir." Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Ömer Saltan ise emzik kullanımına karşı.

Emzik kullanan bir çocuğa emzik ne zaman Biraktirilmali?

Emzik bıraktırma için en uygun zaman Genel kanı, bebeklerin süt dişlerinin tamamlandığı 2 yaş döneminde emziğin bırakılması yönündedir. Bu düşüncenin temel argümanı, emzik kullanımıyla oluşabilecek, bebeğin ağız ve diş yapısında kalıcı bir zarara neden olmasının önüne geçilmesi, konuşma bozuklarının önlenmesidir.

Yeni doğan bebek hangi emzik kullanımı?

Yenidoğanlarda emzik kullanımı Damaklı emzik yenidoğan bebekler için iyi bir seçenektir. Ortodontik yapıya sahip olan bu emzik, bebeğin damak ve diş gelişimini olumsuz yönde etkilemez, ağız yapısını bozmaz.