2020 gecikme zammı oranı ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2020 gecikme zammı oranı ne kadar?
  2. Gecikme faizi en fazla ne kadar?
  3. Gecikme faizi günlük mü aylık mı?
  4. Kredi kartı borcu bir gün gecikirse ne olur?

2020 gecikme zammı oranı ne kadar?

Vergi dahil amme alacaklarının geç ödenmesinde uygulanan gecikme zammı ile geç tahakkuk durumunda uygulanan gecikme faizi oranları her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %1,6'ya düşürülmüştür.

Gecikme faizi en fazla ne kadar?

Yeni Gecikme Faizi Oranı Vergi Usul Kanunu'nun 112. maddesinde yer alan düzenleme nedeniyle, gecikme faizi gecikme zammı oranında uygulandığından, 1592 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan değişiklik gecikme faizini de değiştirmiş olup, 30.12.2019 tarihinden itibaren uygulanacak gecikme faizi oranı %1,6 olmuştur.

Gecikme faizi günlük mü aylık mı?

Kredi kartı borçlarının asgari ödeme tutarını yatıran vatandaşlara, bir sonraki ödeme dönemine kadar aylık gecikme faizi uygulanıyor. Gecikme faizi oranı Merkez Bankası tarafından 3 ayda bir yeniden belirleniyor.

Kredi kartı borcu bir gün gecikirse ne olur?

Kredi kartı borcunun belirlenen miktarda ve sürede ödenmemesi ve gecikmesi halinde öncelikle banka tarafından kişiye ihtar gönderilir. Bu süreçte yukarıda da belirttiğimiz gibi müşterinin kredi notu oldukça düşer. İhtar mektubu borçlu kişiye ulaştıktan sonra borcun ödenmediği her gün için gecikme faizi uygulanır.