Ek tercih puanı nedir?

İçindekiler:

  1. Ek tercih puanı nedir?
  2. 2 Ek yerleştirme ne demek?
  3. Ek yerleştirme nedir nasıl yapılır?
  4. Ek kontenjan tercihleri nasıl yapılır?
  5. Ek yerleştirme ne demek?
  6. Meslek lisesi ek puan nasil kullanılır?
  7. YKS ek yerleştirme ne demek?

Ek tercih puanı nedir?

Yukarıda 6.3. ve 7.1. maddelerinde sözü edilen ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.

2 Ek yerleştirme ne demek?

Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

Ek yerleştirme nedir nasıl yapılır?

Ek tercih işlemi yapacak adayların ÖSYM sitesinden tercih bildiriminde bulunmalarının ardından ÖSYM tarafından bildirilen bankalara belirtilen başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Şehit ve gaziler ile birinci dereceden yakınları ek tercih başvuru ücreti ödemeksizin başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Ek kontenjan tercihleri nasıl yapılır?

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20- tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Ek yerleştirme ne demek?

Ek puanlı yerleştirme, üniversite tercih yollarından bir tanesidir. Mevcut bir sınav puanının üzerine eklenerek özel alan tercihleri yapılabilmektedir. Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır.

Meslek lisesi ek puan nasil kullanılır?

Okulunuzdan alacağınız ek puan sadece okuduğunuz bölüm ile ilgili tercihler yapmanız durumda size verilir. Meslek lisesinden inşaat bölümünden mezun iseniz işletme seçmeniz durumunda bu puandan yaralanmazsınız.

YKS ek yerleştirme ne demek?

YKS EK YERLEŞTİRME NEDİR? Yks ek yerleştirme süreci 2019 üniversite birinci yerleştirme işlemleri sırasında herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen veya herhangi bir tercihte bulunmayan adayların başvurabildiği bir süreçtir.