Gusül abdestinden sonra boy abdesti alınır mı?

İçindekiler:

  1. Gusül abdestinden sonra boy abdesti alınır mı?
  2. Boy abdesti ile vakit namazı kılınır mı?
  3. Duş alırken abdest alınır mı?
  4. Havuz suyuyla abdest alınır mı?
  5. Abdest Şükür namazı nasıl kılınır kaç rekattır?
  6. Cünüp iken önce hangi abdest alınır?

Gusül abdestinden sonra boy abdesti alınır mı?

Fetva Kurulu, gusül alan kimsenin ayrıca abdest almasına gerek olmadığını belirtti. Yani gusülden sonra tekrar normal abdest almaya gerek yok.

Boy abdesti ile vakit namazı kılınır mı?

Gusül abdesti alan bir kimse aynı zamanda namaz abdesti de almış olacağı için bu abdesti ile namaz kılabilir, ayrıca abdest alması gerekmez. Hz. Peygamber (s.a.s.)'in gusül abdestine başlarken namaz abdesti gibi abdest aldığını ve gusülden sonra ayrıca abdest almadığını ifade eden hadisler vardır.

Duş alırken abdest alınır mı?

Ancak günümüzde temizlik amacıyla tanzim edilen mekânlarda genellikle banyo, lavabo ve klozetler birlikte yer almaktadır. Bu durumdaki banyolarda, necaset bulunmadığı için abdest almak veya banyo yapmakta sakınca yoktur.

Havuz suyuyla abdest alınır mı?

-DENİZDE VEYA HAVUZDA GUSÜL ABDESTİ ALINIR MI? Çok su necaset tutmaz. 36 metrekare olan bir havuz büyük kabul ediliyor. Bu büyüklükte bir havuzda yakınında necaset yoksa abdesti kabul olur. Ancak büyük ama kirli ise havuz orada abdest alınmaz.

Abdest Şükür namazı nasıl kılınır kaç rekattır?

Şükür namazı 2 rekattır. Namazı kılmaya başlarken niyet etmek gerekiyor. Niyet ettim Allah rızası için iki rekat şükür namazı kılmaya" şeklinde niyet edilir. Şükür namazı istenilen vakitte kılınır. 2 rekat namaz kılındıktan sonra bolca dua edebilirsiniz.

Cünüp iken önce hangi abdest alınır?

Gusül abdesti ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak, burna su çekmek ve bütün vücudu hiç kuru yer bırakmayacak şekilde yıkamak suretiyle yapılır.