Hiç geliri olmayan kredi kartı alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hiç geliri olmayan kredi kartı alabilir mi?
  2. Sigortasız kredi kartı nasıl alınır?
  3. Teminatlı kredi kartı nasıl alınır?
  4. Ev hanımları kredi kartı alabilir mi?
  5. Isteyen herkes kredi kartı alabilir mi?
  6. Blokeli kredi kartı ne demek?
  7. Kredi kartı başvurusunda nelere dikkat edilir?
  8. Yeni işe giren kredi kartı alabilir mi?
  9. Kredi kartı almak için en az kaç ay sigortalı olmak gerekir?

Hiç geliri olmayan kredi kartı alabilir mi?

Sigortalı bir işte çalışmayan veya yan gelir sahibi olmayan kişilerin alabileceği kredi kartı limiti ilgili mevzuata göre en fazla 1000 TL'dir. Bu limit ev hanımı, öğrenci gibi tüm gelirleri tespit edilemeyen veya olmayan gruplar için de geçerlidir.

Sigortasız kredi kartı nasıl alınır?

Sigortası olmayan kişiler de kredi kartı alabilir ancak gelir belgesi ibraz etmeleri önemli. Alınan bir kira veya ortaklıktan kazandığı herhangi bir para, bankaya beyan edilmesi gereken belgeler arasında yer alır. Düzenli gelir olmayan ancak kredi notu çok yüksek olan kişiler de kredi kartı alabilir.

Teminatlı kredi kartı nasıl alınır?

Bloke teminatlı kredi kartı başvuruları internet şubeleri üzerinden yapılamamaktadır. Başvuru işlemi için bankaya gitmeniz gerekmektedir. Banka şubesine giderek teminatlı olarak kredi kartı almak istediğinizi beyan ediniz. Bu şekilde kredi kartı almak normal şekillerde kredi kartı almaktan daha kolaydır.

Ev hanımları kredi kartı alabilir mi?

Evet, ev hanımları ilgili mevzuat kapsamında kredi kartı alabilir. İlgili mevzuat, ev hanımları veya geliri olmayan/tespit edilemeyen kişilerin kredi kartı başvurularını onaylama inisiyatifini belirli limitleri aşmamak şartıyla bankalara bırakıyor.

Isteyen herkes kredi kartı alabilir mi?

Kredi kartı almak için normal şartlarda yasal yaş sınırı, pek çok işlemde olduğu gibi 18'dir. Yani bireysel olarak başvuru yapmak ve kredi kartı sahibi olmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir.

Blokeli kredi kartı ne demek?

Bloke teminatlı kredi kartı, daha önceden ödenmemiş kredi kartı borçları sebebiyle yasal takip süresi geçirmiş kişilerin çıkarabileceği bir kart. Tüm borçlarınızı ödemenize rağmen kredi kartı başvurunuz onaylanmıyorsa, teminatlı kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz.

Kredi kartı başvurusunda nelere dikkat edilir?

Kredi Kartı Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Kredi Kartı Limitine Dikkat Edin. Kredi kartı limiti, kullanım açısından çok önemli bir konu. ...
  • Her Kart Farklı Bir Ayrıcalık Taşır. Günümüzde her bankanın birçok kredi kartı çeşidi bulunuyor. ...
  • Markalarla Yaptığı Anlaşmaları Araştırın.

Yeni işe giren kredi kartı alabilir mi?

Dolayısıyla eğitim hayatınızdan sonra yeni bir işe başladıysanız ve ilk girişiniz yapıldıysa en az 3 ila 6 ay arasında sigorta priminizin işveren tarafından tam olarak yatırılmış olması gerekmektedir. Bu sizin düzenli olarak çalıştığınızın bir göstergesi olacak, banka güven içerisinde size kredi çıkartır.

Kredi kartı almak için en az kaç ay sigortalı olmak gerekir?

Kredi başvurusunun onaylanabilmesi için gereken sigortalılık süresi minimum 3 ay. Yani sigorta girişinizin en az 3 ay önce başlatılmış olması ve hala devam ediyor olması gerekiyor. Bazı bankalarda bu süre 6 aya kadar çıkabiliyor.