Derginin tarandığı indeksler ne demek?

İçindekiler:

  1. Derginin tarandığı indeksler ne demek?
  2. Escı dergi nedir?
  3. Derginin indeks ne demek?
  4. SSCI dergi nedir?
  5. SSCI neyin kısaltması?
  6. Hangi indekslerde tarandığı?
  7. SCI Expanded ne demek?
  8. ESCI SCI sayılır mı?
  9. Alan indeksli dergi ne demek?
  10. SCI makale ne demek?
  11. ISI açılımı nedir?
  12. Bilimsel yayın indeksleri nedir?
  13. ISI indeksleri nelerdir?
  14. Impact faktör nereden bakılır?
  15. Emerging Sources Citation Index dergi nedir?
  16. Alan endeksleri nelerdir?
  17. Isı ne anlama gelir?
  18. Dergilerin impact faktörü nedir?

Derginin tarandığı indeksler ne demek?

Abone olunan veri tabanları içindeki dergilerin listesini verir. Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı (UBYT) çerçevesinde belirlenen dergi listelerini içerir. Türkiye kökenli olan ve Web of Science veri tabanında indekslenen dergilerin listesini verir.

Escı dergi nedir?

ESCI, Clarivate Analytics (önceden Thomson Reuters) tarafından yayımlanan Web of Science (önceden Web of Knowledge) kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksidir. ... Açıkçası ESCI, daha çok bölgesel öneme sahip veya gelişmekte olan bilim dalları temelinde makaleler yayımlayan dergileri kapsamayı amaçlıyor.

Derginin indeks ne demek?

Dergi İndeksleri Kütüphaneler Dergilerin hangi veritabanlarında indekslendiği konusunda ayrıntılı bilgi verir. Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında makaleler içeren bibliyografik / tam metin bir veri tabanıdır.

SSCI dergi nedir?

Ülkemizde 2001 yılından itibaren akademik yükselmeler için bazı indekslere sahip dergilerde yayın yapmış olma zorunluluğu getirilmiştir ve bu dergilerde SCI (Science Citation Index) kriteri aranmaktadır. Başka bir deyişle; yayınlanan makalelerin bilim dünyasında nasıl yankılandığını göstermektedir. ...

SSCI neyin kısaltması?

1973: Social Sciences Citation Index (SSCI) başladı. 1978: ISI'nin 9 ülkedeki ofisinde 470 kişi çalışıyor, 31 ayrı dilde yayın yapan 5,200 dergi taranıyordu. Arts and Humanities Citation Index (AHCI) başladı.

Hangi indekslerde tarandığı?

Derginin Tarandığı İndeksler
  • Google Scholar.
  • Akademik Araştırmalar İndeksi (acarindex.com)
  • ResearchBib Academic Resource Index.
  • Directory of Research Journals Indexing.
  • Eurasian Scientific Journal Index.
  • Journal Factor.
  • Scientific World Index.
  • AcademicKeys Index.

SCI Expanded ne demek?

science citation index expanded (scie), 1900'den günümüze 150 disiplinde 8.500'den fazla önemli ve önemli dergiyi kapsayan daha büyük sürüm sci'dir. yani kısaca sci'ye daha fazla derginin eklenmiş ama nispeten kaliteden ödün verilmiş halidir.

ESCI SCI sayılır mı?

ESCI, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan Web of Science kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksidir. Bu indeks; Science Citation Index Expanded (SCI-Expanded), Sciences Citation Index (SSCI), gibi daha itibarlı indekslerin bir alt basamağı veya bir gömlek altı olarak tanımlanabilir.

Alan indeksli dergi ne demek?

Alan indeksi, belirli bir konu alanında, seçim kriterleri ile yayın kabul eden ve yayınların en az bibliyografik bilgilerinin verildiği (makalelerin/kitapların/tezlerin künyelerinin ve kimi zamanda özetlerinin yer aldığı) indekstir.

SCI makale ne demek?

SCI ise, ISI'ın baz aldığı akademik yazım indekslerden biridir. SCI, bilimsel makaleleri inceleyerek özetlerini çıkarmakta, bu makalelerin yazarına/yazarlarına kimler tarafından ve kaç kere atıfta bulunulduğunu sayısal olarak tespitini yapmaktadır.

ISI açılımı nedir?

Bu makalede, Institute for Scientific Information (ISI) 'nin tarihsel gelişimi, bugünkü durumu ve etki faktörü (= Impact Factor) hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca, Türkiye ve bazı ülkelerin dünya bilimine katkı oranları, rakamsal olarak tablolar halinde sunulmuştur.

Bilimsel yayın indeksleri nedir?

İndeksler, taradıkları-kapsamlarına aldıkları dergi içeriklerini belirli aralıklarla ve çeşitli yöntemlerle okuyucularına duyuran bir nevi veritabanlarıdır. ... Akademik bir dergi için bibliyografik bir veri tabanında indekslenmek, süreli yayınlar için önemli bir kalite göstergesidir.

ISI indeksleri nelerdir?

SCI, SCI-expanded, SSCI ve AHCI, merkezi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 'nde bulunan ISI tarafından kullanılan indekslerdir. ISI kısaca, düzenli olarak binlerce bilimsel dergiyi tarayarak, içeriğini okuyucularına duyuran bir sistemdir.

Impact faktör nereden bakılır?

Predatör dergiler ve Impact Factor JCR ücretli sunulan bir hizmet olmakla birlikte birçok üniversite üzerinden sisteme erişim bulunmaktadır. JCR sayfasına ulaşılamaması durumunda, dergilerin SCIE ve SSCI'da indekslenme durumları Master Journal List sayfasından ücretsiz olarak kontrol edilebilir.

Emerging Sources Citation Index dergi nedir?

Lansmanı 2015 yılında yapılan EsciEmerging Sources Citation Index bugün 8000'e yakın dergiyi geriye doğru taramakta ve indekslemektedir. Esci için ana amaç olarak bölgesinde önemli olan yayınları ve gelişmekte olan disiplinlerdeki araştırmaları daha görünür kılmaktır.

Alan endeksleri nelerdir?

Alan İndeksi Nedir? Alan indeksi, belirli bir konu alanında, seçim kriterleri ile yayın kabul eden ve yayınların bibliyografik bilgilerinin verildiği (makalelerin/kitapların/tezlerin künyelerinin ve kimi zamanda özetlerinin yer aldığı) ve dizinler anlaşılmalıdır.

Isı ne anlama gelir?

Isı, belirli sıcaklıktaki bir sistemin sınırlarından, daha düşük sıcaklıktaki bir sisteme, sıcaklık farkı nedeniyle geçen enerjidir. Isı, parçacıkların 40.000-400.000 hz./s titreşmesi ile oluşur. Isı da iş gibi bir enerji transfer biçimidir.

Dergilerin impact faktörü nedir?

Bilimsel bir derginin bir yılda, önceki iki yıla ait makalelere aldığı atıfların, önceki iki yılın yayımlanan makale sayısına bölünmesiyle elde edilen orandır.