Çanakkale Assos arası kaç km?

İçindekiler:

  1. Çanakkale Assos arası kaç km?
  2. Izmir Assos Nasıl Gidilir?
  3. Assos a ne zaman gidilir?
  4. Izmir Assos nerede?
  5. Istanbul Kadırga koyuna nasıl gidilir?
  6. Çanakkale Kadırga Koyu hangi ilçede?
  7. Assos ta tatil yapılır mı?
  8. Assos hangi köyde?

Çanakkale Assos arası kaç km?

Bursa Assos arası yaklaşık 300 kilometre ve yaklaşık 4 buçuk saat sürmektedir. Çanakkale Assos arası yaklaşık 95 kilometre ve yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.

Izmir Assos Nasıl Gidilir?

Çanakkale ve İzmir arasında, hemen Edremit Körfezi'nin başında yer alsa da, İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerden doğrudan Assos'a giden otobüs seferleri pek bulunmamaktadır. Ancak Çanakkale, Edremit, Ayvacık, Balıkesir ve Küçükkuyu'ya gelip, bu noktalardan kalkan minibüs veya taksilerle Assos'a ulaşabilirsiniz.

Assos a ne zaman gidilir?

Antik Çağ kalıntılarını ziyaret etmek için en uygun dönem ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Assos'taki otellerin bir kısmı kış döneminde hizmet vermese de Assos ılıman iklimi ile kışın da bir hayli keyiflidir.

Izmir Assos nerede?

Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinin Behramkale köyü günümüzde Assos olarak da biliniyor. Merkez adını antik liman kenti Assos'tan alıyor.

Istanbul Kadırga koyuna nasıl gidilir?

Kadırga Koyu'na, İstanbul'dan feribotla gitmek isterseniz; İstanbul, Yenikapı'dan arabalı vapur ile Bandırma'ya yaklaşık 2 saatte geçebillirsiniz. Bandırma'dan, Balıkesir Edremit'e, Edremit'ten, Küçükkuyu'ya, ardından Assos' a ve 2 km sonrasında Kadırga Koyu'na ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Kadırga Koyu hangi ilçede?

Kadırga koyu Assos bölgesinin güneyinde, Behramkale'ye 2 km mesafede bulunuyor. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı olan bölge Babakale'den Küçükkuyu'ya kadar uzanan tarihi alana verilen isimdir.

Assos ta tatil yapılır mı?

Denizi birçok Ege ve Akdeniz şehrine göre daha serin olan Assos bu özelliği ile de cazip bir tatil beldesidir. Sahip olduğu tarihî zenginlikler ile sadece yaz döneminde değil yılın dört mevsimi ziyaret edilebilen yerlerin başında gelen Assos önemli bir turizm merkezidir.

Assos hangi köyde?

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 17 km uzaklıktaki Behramkale Köyü'nde bir antik kent olan Assos (Behramkale), günümüzde Babakale'den Küçükkuyu'ya kadar uzanan bölgenin ismi.