Kek kalıbından kek çıkmazsa ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Kek kalıbından kek çıkmazsa ne yapmalıyız?
  2. Çıkmayan kek nasıl çıkar?
  3. Kek ne zaman dilimlenir?
  4. Kek fırından çıktıktan sonra ne yapılmalı?
  5. Kelepçeli kek kalıbı nasıl çıkarılır?
  6. Kek sıcakken kesilir mi?
  7. Kek ne kadar sürede soğur?
  8. Kek iyi Pişmezse ne yapmalı?
  9. Kek buzdolabında kaç gün dayanır?
  10. Pişmiş kek buzdolabında saklanır mı?
  11. Kek yaparken kalıbı hangi yağla yağlanır?
  12. Kelepçeli kek kalıbından kek nasıl kolay çıkar?

Kek kalıbından kek çıkmazsa ne yapmalıyız?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.

Çıkmayan kek nasıl çıkar?

Bu durumda keki doğrudan kalıp içinde bölmeyi ya da kesmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Kek kalıbını koyacağınız yüzeye öncelikle nemli bir bez serin. Daha sonrasında kalıbı üzerine yerleştirin ve kısa bir süre bekleyin. Bu sırada keki kenarlardan yapışan yerleri hafifçe kalıptan ayırabilirsiniz.

Kek ne zaman dilimlenir?

Mutlaka ılık olsun. Hem rahat dilimlenecek hem de hazır kek gibi pürüzsüz olacak. Sıcakken keserseniz hem parçalanır hem ufalanır.

Kek fırından çıktıktan sonra ne yapılmalı?

Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.

Kelepçeli kek kalıbı nasıl çıkarılır?

Hemen kalıptan ayırmamanız önemlidir eğer hemen kalıptan ayırmaya çalışırsanız hamur parçalanabilir veya dağılabilir. Kalıp ve içerisinde ki malzeme iyice soğuduktan sonra ince bir bıçağın ucunu hafifçe ıslatarak önce kalıbın kenarları ile keki birbirinden ayırın daha sonra da kalıbı açarak kekinizi çıkarın.

Kek sıcakken kesilir mi?

Son olarak kalıptan çıkardığınız kek ılıyana kadar kesinlikle kesmeyin. Mutlaka ılık olsun. Hem rahat dilimlenecek hem de hazır kek gibi pürüzsüz olacak. Sıcakken keserseniz hem parçalanır hem ufalanır.

Kek ne kadar sürede soğur?

Keki yaklaşık 50-55 dakika kadar orta rayda pişirin. Kek kalıbından çıkartmadan önce 20 dakika kadar soğuması için bekletin.

Kek iyi Pişmezse ne yapmalı?

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.

Kek buzdolabında kaç gün dayanır?

Kekleri 1-2 gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Fakat daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, kek dilimlerini tek tek streçleyip buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.

Pişmiş kek buzdolabında saklanır mı?

Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.

Kek yaparken kalıbı hangi yağla yağlanır?

TEPSİ VE KEK KALIPLARINI NASIL YAĞLAMALISINIZ? Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.

Kelepçeli kek kalıbından kek nasıl kolay çıkar?

Hemen kalıptan ayırmamanız önemlidir eğer hemen kalıptan ayırmaya çalışırsanız hamur parçalanabilir veya dağılabilir. Kalıp ve içerisinde ki malzeme iyice soğuduktan sonra ince bir bıçağın ucunu hafifçe ıslatarak önce kalıbın kenarları ile keki birbirinden ayırın daha sonra da kalıbı açarak kekinizi çıkarın.