Askerlik sigortalı sayılır mı?

İçindekiler:

  1. Askerlik sigortalı sayılır mı?
  2. Askerlik borçlanması ne demek?
  3. Askerlik borçlanması sigorta başlangıcı sayılıyor mu?
  4. 1999 öncesi askerlik Borçlanmasi emekli maaşını artırır mı?

Askerlik sigortalı sayılır mı?

Sigorta başlangıç tarihinden önceki sürelere ilişkin olarak yapılan borçlanmalar, sigorta başlangıç tarihini borçlanılan süre kadar geri götürür. ... Askerlik borçlanması yapmanız halinde ise borçlanacağınız süre kadar geri gelen tarih, 25 yıllık sigortalılık süresinin hesabında başlangıç olarak dikkate alınır.

Askerlik borçlanması ne demek?

ASKERLİK BORÇLANMASI NEDİR? Vatani görevini yerine getirmek amacıyla askere giden kişilerin askerlikte geçirmiş oldukları zamanın ya tamamı ya da belli bir kısmının emeklilikte geçerli olmak üzere sigorta primini yatırmasına askerlik borçlanması adı verilmektedir.

Askerlik borçlanması sigorta başlangıcı sayılıyor mu?

1) 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarıyla. ... Cevap: Askerlik borçlanması, sigorta başlangıç tarihinizi borçlanma gün sayısı kadar geri götürür, askerlik başlangıç tarihinize götürmez. Bu nedenle 18 ay askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihinizi 18 ay geri çeker ve başlangıcınız olur.

1999 öncesi askerlik Borçlanmasi emekli maaşını artırır mı?

Askerlik borçlanmasının emekli aylığına etkisi herkesin özel durumuna göre farklı olur. ... Bu bağlamda, 2000 öncesi kısmi aylığınızın emekli aylığınız içindeki payı yüzde 2. 240 gün askerlik borçlanması yaptığınızda bu oran ancak yüzde 5'e yükselir.