Apartman görevlisi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Apartman görevlisi ne iş yapar?
  2. Apartman görevlisinin işine nasıl son verilir?
  3. Apartman görevlisinin izin hakları nelerdir?
  4. Apartman görevlisi kac daireye bakmak zorunda?
  5. Apartman görevlilerinin yıllık izni kaç gün?
  6. Apartman görevlisi günde kaç saat çalışır?
  7. Apartmanlarda kapıcı bulundurma zorunluluğu var mı?
  8. Bir Kapıcının yıllık tazminatı ne kadar?
  9. Kullanılmayan yıllık izin ücreti alınır mı?
  10. Kapıcı günde kaç saat çalışır?
  11. Apartman görevlisi elektrik su parası öder mi?

Apartman görevlisi ne iş yapar?

Kapıcı olarak da nitelendirilen apartman görevlileri, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri ...

Apartman görevlisinin işine nasıl son verilir?

Taraflardan herhangi birinin kapıcılık sözleşmesini sona erdirmek istemini karşı tarafa İradi beyanına "Fesih Bildirimi " denir. Fesih bildiriminin nasıl yapılacağı konusunda açık bir tanım yoktur ancak noter aracılığı ile karşı tarafa bildirilmesinde fayda vardır.

Apartman görevlisinin izin hakları nelerdir?

Hizmet süresi:
  • 1 yıldan 5 yıla kadar olanlara yılda 12 gün.
  • 5 yıldan fazla ve 15 yıldan az olanlara yılda 18 gün.
  • 15 yıl ve daha fazla olanlara yılda 24 gün,yıllık ücretli izin verilir.
  • 18 ve daha küçük yaştaki işçilere verilecek "yıllık ücretli izin" 18 günden az olamaz.

Apartman görevlisi kac daireye bakmak zorunda?

Peki, bir kapıcı kaç daireye bakar? Kapıcıların bakacağı daire sayısı ile ilgili herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Kapıcı genel olarak çalıştığı apartmanın tüm dairelerinden sorumlu oluyor.

Apartman görevlilerinin yıllık izni kaç gün?

1 yıldan 5 yıla kadar olanlara yılda 12 gün. 5 yıldan fazla ve 15 yıldan az olanlara yılda 18 gün. 15 yıl ve daha fazla olanlara yılda 24 gün,yıllık ücretli izin verilir. 18 ve daha küçük yaştaki işçilere verilecek "yıllık ücretli izin"18 günden az olamaz.

Apartman görevlisi günde kaç saat çalışır?

9- Kapıcı, Pazar günleri dışında 7.5 saat hesabı ile haftada 45 saat çalışmaya mecburdur. Kanunen mümkün bulunan ve yönetici tarafından lüzum gösterilen fazla çalışmalar buna dahil değildir.

Apartmanlarda kapıcı bulundurma zorunluluğu var mı?

Apartmanlarda kapıcı bulundurma zorunluluğu ile ilgili herhangi bir kanun bulunmamaktadır. Kapıcılık mesleği artan apartman ve bina sayısına paralel olarak bir iş kolu haline gelmiştir.

Bir Kapıcının yıllık tazminatı ne kadar?

Kapıcıların Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır? Kıdem tazminatına hak kazabilmek için kapıcının en az bir yıllık kıdeme sahip olması gerekir. 1475 Sayılı Kanun'un 14.maddesi gereğince kapıcının veya apartman görevlisinin çalıştığı her bir yıl için 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir.

Kullanılmayan yıllık izin ücreti alınır mı?

"Madde 59 – İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi hâlinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zaman aşımı iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar.

Kapıcı günde kaç saat çalışır?

Kapıcının çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Gece en fazla kaç saat çalışabilir? Gece dönemi olarak kabul edilen 20.00-06.00 saatleri arasında kapıcı 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz.

Apartman görevlisi elektrik su parası öder mi?

Apartman görevlileri genelde kira vermeden sitede 'kapıcı dairesinde' oturuyor. Burada oturdukları sürece de su, doğalgaz ve elektrik ödemiyorlar. Bunlar yönetim tarafından karşılanıyor. İşte bütün bu giderler apartman görevlilerinin geliri olarak kıdem tazminatı hesabında kullanılıyor.