Tapuda metrekare nerede yazar?

İçindekiler:

  1. Tapuda metrekare nerede yazar?
  2. Tapudaki arsa payı neyi ifade eder?
  3. Hisse pay 1000 ne demek?
  4. Arsa hisse pay payda ne demek?
  5. Tapuda 1 8 hisse ne demek?

Tapuda metrekare nerede yazar?

Tapuda metrekare yazar mı? Tapu kaydında daire metrekaresi yazmaz ancak arsa payı yer alır. Ama daire metrekare bilgileri tapu müdürlüklerinde bulunan diğer mimari proje ve yapı kullanma izin belgelerinde yazar.

Tapudaki arsa payı neyi ifade eder?

Arsa payı, kat mülkiyeti varsa, bağımsız bölümlerin ortak mülkiyet payıdır. Bağımsız bölümlerin binanın tamımına kıyasla olan değerlerine göre tahsis edilir. Arsa tapusu payının hesaplaması oldukça kolaydır. Bu hesabı bilerek suistimallerin önüne de geçilebilir.

Hisse pay 1000 ne demek?

1000/1000 hissenin tamamını ifade ediyor. Hissedarların payını değil. Yani hissedarlar görünüyorsa intikal yapılmış olmalı. İntikalde ayrı ayrı tapu çıkartılması şart değil.

Arsa hisse pay payda ne demek?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre kat irtifakı ya kat mülkiyeti kurulan binalarda her bir hak sahibine, bağımsız bölüm başına düşen paya arsa payı denir. Ana taşınmazın metrekaresi hesaplandıktan sonra bağımsız bölümlerin metrekaresi üzerinden hak sahiplerine dağıtılır.

Tapuda 1 8 hisse ne demek?

Gayrimenkul bir tek kişiye ait değil de birden çok kişiye ait ise buna toplu mülkiyet denir. Toplu taşınmazlar da hisse oranları 1/3, 1/8 gibi kesirli şekilde tapuda yazılıysa buna paylı (müşterek) mülkiyet, hisseler tapuda yazılı değilse buna elbirliği (iştirak) halinde mülkiyet denir.