Navarin Olayı nerede?

İçindekiler:

  1. Navarin Olayı nerede?
  2. Modon Koron Navarin nerede?
  3. Inebahtı donanmasını kim yaktı?
  4. Inebahtı hangi padişah dönemi?
  5. 1571 yılında hangi savaş oldu?
  6. Kıbrıs adası ne zaman Yunan egemenliğine girdi?

Navarin Olayı nerede?

Navarin Deniz Savaşı veya Navarin Baskını olarak da bilinen olay 20 Ekim 1827'de Navarin'de yaşanmıştır. Osmanlı ve Mısır Hidivliği ile İngiliz, Fransız ve Rus İmparatorlukları arasında yaşanmış bir deniz savaşıdır. Sonuçları dünya çapında denizcilik anlayışı değişim göstermiştir.

Modon Koron Navarin nerede?

Mora yarımadasının güneybatı uzantısının uç noktasında Kalamata körfezine bakan mevkide yer alır.

Inebahtı donanmasını kim yaktı?

Osmanlı ordusunun başında yer alan Müezzinzade Ali Paşa'da bu muharebe esnasında hayatını kaybetmiştir. Kıbrıs dönemin en kritik bölgelerinden biri idi. Kıbrıs'ın önemi inebahtı deniz savaşının yaşanmasına sebep olmuştur. Osmanlı kaynaklarında ise İnebahtı deniz savaşından Sıngın donanma savaşı olarak bahsedilmektedir.

Inebahtı hangi padişah dönemi?

II. Selim dönemindeki bu muharebede donanma büyük hasar görmüş ve Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemindeki en büyük deniz mağlubiyeti olarak addedilir.

1571 yılında hangi savaş oldu?

Batı, 7 Ekim 1571 tarihini bir dönüm noktası olarak görüyor ve Osmanlı donanmasını Akdeniz'de mağlup ederek, büyük bir imparatorluğun sonunu başlattığına inanıyor. İnebahtı Muharebesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1571 Ağustosu'nda Kıbrıs adasını Venediklilerden aldığı aynı yıla denk geliyor.

Kıbrıs adası ne zaman Yunan egemenliğine girdi?

16 Ağustos 1960 tarihinde Kıbrıs adası Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık'ın "Kuruluş, İttifak ve Garanti" adındaki üç anlaşmayı imzalaması ile bağımsızlığını kazandı.