Avea ismi nereden gelmiştir?

İçindekiler:

  1. Avea ismi nereden gelmiştir?
  2. Avea hangi isimlerin birleşimi?
  3. Aycell ve Aria ne zaman birleşti?
  4. Aria ne zaman kuruldu?
  5. Türk Telekom hisseleri kime ait?
  6. Türk Telekom hangi hatların birleşimi?
  7. Aria Aycell ne zaman?
  8. Aria ne oldu?

Avea ismi nereden gelmiştir?

AYCELL-ARİA BİRLEŞMESİ VE BERLUSCONİ | Telekomcular Derneği. Türk Telekom'un Aycell'i ve İtalyan şirketi Aria... Aycell'in A'sı ile Aria'nın A'sının arasına “ve” bağlacı girdi, “AVEA” oluverdi.

Avea hangi isimlerin birleşimi?

- Avea, TTNET ve Türk Telekom'un mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetleri, itibariyle “Türk Telekom” tek markasıyla müşterilere sunulacak.

Aycell ve Aria ne zaman birleşti?

tarihinde ise, Aria ile birlikte Avea çatısı altında birleşti. Bu yeni şirket, Aria'nın geniş servis yelpazesi ile Aycell'in uygun tarifelerini birleştirerek farklı bir açılım sağlamak istemiştir.

Aria ne zaman kuruldu?

Aria/Kuruluş Şirket, Aria ticari ismiyle 'de faaliyete geçti. Daha sonra tarihinde Aycell ile birlikte Avea çatısı altında birleşti. Uzun süre Avea markası altında AyCell ile ortaklıklarını sürdürürken 2016 yılında bu ortaklık Türk Telekom tarafından satın alınmış ve Türk Telekom markası altına girmiştir.

Türk Telekom hisseleri kime ait?

Türk Telekomünikasyon A.Ş. hisselerinin %55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş. )., %25'i T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir.

Türk Telekom hangi hatların birleşimi?

Avea ve TTNET markaları Türk Telekom çatısı altında birleşti.

Aria Aycell ne zaman?

— GSM sektöründe faaliyet gösteren Aria ile Aycell birleşmesi anlaşmanın imzalanmasıyla gerçekleşti. Türk Telekom ile İtalyan TİM'in her biri yeni şirektte yüzde 40'ar İş Bankası ise yüzde 20 pay sahibi olurken, birleşmenin ardından şirketin sermayesi 1.5 katrilyona yükselecek.

Aria ne oldu?

Uzun süre Avea markası altında AyCell ile ortaklıklarını sürdürürken 2016 yılında bu ortaklık Türk Telekom tarafından satın alınmış ve Türk Telekom markası altına girmiştir.