Bisiklet ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Bisiklet ne demek TDK?
  2. Osmanlıca Bisiklet ne demek?
  3. Bisiklet ne için kullanılır?
  4. Bisiklet hangi dil?
  5. Velespit ne demek kökeni?
  6. Bisiklet icadından günümüze gelinceye kadar hangi değişimlere uğramıştır?
  7. Bisikletin gelecekte uğrayabileceği değişikler neler olabilir?

Bisiklet ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'bisiklet'tir. BİSİKLET NE DEMEK: 1- Tekerlekleri pedal aracılığıyla ayakla döndürülen binek aracı, çiftteker, derrace, velespit. 2- Bu araçla yapılan bir spor türü.

Osmanlıca Bisiklet ne demek?

derrâce ~ دراجه derrâce ::: (a. i.) : 1) eski devirlerde üstü sığır derisi ile örtülü, tekerlekleri içinden dönen bir çeşit harp âleti. 2) velospit, bisiklet.

Bisiklet ne için kullanılır?

Bisiklet, motorsuz olan , iki tekerliği bulunan pedallı, insan gücü ile ilerlemeye yarayan bir ulaşım aracı. Bisiklet spor yapmak için de kullanılır. ... 1818 yılında ilk defagidonlu bisiklet bulundu (Karl Drais) ve 1839′da Mac Millan'ın ilk pedallı bisikleti buluşu bu günkü bisikletlerin atası olmuştur.

Bisiklet hangi dil?

Fransızca aynı anlama gelen bicyclette sözcüğünden alıntıdır. (İlk kullanımı: 1880 Fr.) Fransızca sözcük Fransızca bicycle ""iki tekerli", bir velosiped modelinin adı" sözcüğünün küçültme halisidir.

Velespit ne demek kökeni?

Velespit kelimesinin bir diğer anlamı ise erken dönem bisiklet demek. ... Latince kökenli bir sözcük ve kelimeyi köklerine ayırdığınızda “hızlı ayak”, “tez ayak” gibi anlamlara çıkıyor velespit kelimesi.

Bisiklet icadından günümüze gelinceye kadar hangi değişimlere uğramıştır?

Tahta ve tellerden oluşan bisikletler icat edilmiştir. Zincir takılarak günümüze en yakın hale getirilen bisikletler icat edilmiştir. Sonuç olarak ilk bisiklet ahşap malzemelerden imal edilmekteydi. Günümüz bisikletleri zamanla değişerek modern bir ulaşım ve spor aracı haline gelmiştir.

Bisikletin gelecekte uğrayabileceği değişikler neler olabilir?

Bisiklet her şeyden önce insan sağlığının korunması için gereklidir. Bisikletin gelecekte uğrayabileceği değişiklikler arasında elektrikli bisikletlerin kullanımının yaygınlaşması, zincirli sistemin kaldırılması, sürüş keyfi açısında frenleme, hız, tasarım alanlarında daha modern bir hale getirilebilir.