Endoskopi sonucu ne zaman belli olur?

İçindekiler:

  1. Endoskopi sonucu ne zaman belli olur?
  2. Endoskopi de parça alınması normal mi?
  3. Endoskopiden hemen sonra yemek yenir mi?
  4. Endoskopi boğazı tahriş eder mi?

Endoskopi sonucu ne zaman belli olur?

Endoskopi Sonuçları Ne Zaman Çıkar? Endoskopi sonucu hastanın durumunun komplikeliğine bağlı olarak işlemin yapıldığı gün ile işlemden 3 gün sonra çıkmaktadır. Ancak çoğu durumda işlemin yapıldığı aynı gün sonuçları almak mümkündür.

Endoskopi de parça alınması normal mi?

Endoskopi mideye yapılacaksa gastroskopi işlemi uygulanır. Bir hortumun ucunda bulunan ışık kaynağı ile ağız yolundan mide içine girilir ve o bölgede bulunan ülser, tümör gibi lezyonların incelemesi yapılır. Doktorun gerek görmesi durumunda biyopsi için bölgeden küçük bir parça örnek alınabilir.

Endoskopiden hemen sonra yemek yenir mi?

Endoskopi işlemi sırasında verilen sedasyon uygulamasına göre beslenme süreci değişiklik gösterir. Eğer, anestezi uzmanı tarafından hafif bir sedasyon uygulaması yapıldıysa işlem bittikten bir saat sonra yemek yenilebilir. Eğer hastaya daha derin bir sedasyon uygulaması yapıldıysa bu süre iki ila üç saati de geçebilir.

Endoskopi boğazı tahriş eder mi?

Endoskopinin en sık görülen yan etkisi bir iki gün süren boğaz ağrısıdır. Her ne kadar işlem öncesinde hastaların rahatsız olmaması adına anestezikler kullanılsa da hastalar boğaz tahrişi sorunu ile karşılaşabilirler.