Bıyık kesmek caiz mi?

İçindekiler:

  1. Bıyık kesmek caiz mi?
  2. Bıyık bırakmanın hükmü nedir?
  3. Bıyıkları jiletle kesmek haram mı?
  4. Bıyık ne anlama gelir?
  5. Bıyık kısaltma sünnet mi?

Bıyık kesmek caiz mi?

Cevap: Hazret-i Peygamber, “Bıyığınızı kırkınız, sakalınızı uzatınız” buyurmuştur. Bıyıkların, kaş uzunluğunda olması sünnettir. Bıyık da sakal gibidir. Sakalı kesmeyi özür haline getiren sebepler varsa, bıyık da kesilebilir.

Bıyık bırakmanın hükmü nedir?

Peygamber Efendimiz, “Bıyığı kısaltın, sakalı bırakın” demiştir. ... Ben sakal bırakmanın farz olduğunu düşünüyorum. Sakal, farz ve sünneti müekkede olarak tanımlanmıştır. Sünneti müekkede olarak düşünüldüğünde bile sakal bırakmamak kerahat olur.

Bıyıkları jiletle kesmek haram mı?

Jiletle sakal tıraşı haramdır. Ancak tam kazımayıp da 1 numara, 2 numara gibi dibi kalıyorsa haramdan kurtarır. Ama sevap kazanamaz. Sakal bırakmış olmaz.

Bıyık ne anlama gelir?

BIYIK. 1. Üst dudakla burun arasında çıkan kıllar: Gür siyah bıyıkları, sâkin bakışlı iri elâ gözleri her göreni hayran ederdi (Ömer Seyfeddin). 2. Sazan, tekir, çupra gibi balıkların ağızlarının dış kısmında ve iki yanında bulunan deri uzantısı.

Bıyık kısaltma sünnet mi?

Hz. Peygamber bıyığını kısaltır ve müslümanların da böyle yapmasını tavsiye ederdi. ... Bazı Hanefî fıkıh kitapları ise bir ihtilâftan söz etmeksizin bıyığı kısaltmanın sünnet olduğunu söylemekte ve uzunluğu için de kaşı ölçü olarak vermektedir.