Jinekomasti ameliyatsız tedavi edilir mi?

İçindekiler:

  1. Jinekomasti ameliyatsız tedavi edilir mi?
  2. Erkek memesi neden büyür?
  3. Jinekomasti var ne yapmalıyım?
  4. Jinekomasti için hangi bölüme gitmek gerekir?

Jinekomasti ameliyatsız tedavi edilir mi?

Merhaba, maalesef ameliyatsız jinekomasti mümkün değil fakat eğer meme dokusu uygunsa sadece vaser liposuctionla kesisiz ve izsiz ameliyat mümkün. Sadece bir cihazla veya kremle maalesef alternatif bir çözümü yoktur.

Erkek memesi neden büyür?

Hormon dengesizliği: Jinekomasti, seks hormonları testosteron ve östrojen arasındaki bir dengesizlikten kaynaklanabilir. Östrojen, meme dokusunun büyümesine neden olur. Bazen bu dengesizliğin nedeni bilinmemektedir. Şişmanlık: Çok fazla kilolu olmak (obez), jinekomastinin yaygın bir sebebidir.

Jinekomasti var ne yapmalıyım?

Jinekomasti için yaygın olarak kullanılan iki farklı cerrahi müdahale yaklaşımı vardır. Liposuction, yani yağ emme ameliyatında cerrah sadece meme yağını alır, ancak meme bezi dokusunu geride bırakır. Mastektomi türü cerrahi müdahalelerde ise meme bezi dokusu cerrah tarafından bütünüyle çıkarılır.

Jinekomasti için hangi bölüme gitmek gerekir?

Jinekomasti rahatsızlığı estetik ve plastik cerrahi alanına girer. Bu branştaki tüm doktorlar bu ameliyatı yapabilirler. Plastik cerrahlar vücudunuza zarar vermeden ve estetik bir şekilde bu ameliyatı yapabilirler. Eğer böyle bir şüpheniz varsa hiç zaman kaybetmeden bir plastik cerraha görünmeniz gerekir.