Femtosaniye lazer operasyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Femtosaniye lazer operasyonu nedir?
  2. Femtosecond laser ne demek?
  3. Fako cerrahisi nedir?
  4. Wavefront lazer nedir?
  5. Intralasik lazer nedir?
  6. LASİK göz ameliyatı nedir?
  7. WaveFront nasıl yapılır?
  8. Ilasik lazer ameliyatı nedir?
  9. No touch lazer nedir?
  10. Excimer lazer ne zaman iyileşir?
  11. Göz çizdirme ameliyatı zor mu?

Femtosaniye lazer operasyonu nedir?

Femtosaniye, bilgisayar kontrolünde lazerle ameliyatın başarısını etkileyen en önemli aşaması olan korneada ince bir kesi ile kapakçık açılmasıyla (flap) istenilen düzeyde ve lazer ışınlarıyla bıçaksız olarak oluşturulmasını sağlar. Kesinin bıçak yerine lazer ışığı ile oluşturulması, riski aza indirmektedir.

Femtosecond laser ne demek?

Femtosecond ( saniye) Lazer; atım süresi femtosaniye seviyesinde olan lazerdir.Çok kısa süren atım sayesinde ,lazerin uygulandığı noktada oluşan ısı komşu hücrelere geçmeyerek odaklandığı noktada etkili olur, bu nedenle femtosaniye lazer ile elde edilen kesi son derece pürüzsüzdür.

Fako cerrahisi nedir?

Katarakt ameliyatı bir mikro cerrahi ameliyatıdır. Fako yöntemi kullanılır. Bu yöntemle yaklaşık 2 mm lik küçük bir kesiden göz içine girilerek ultrason enerjisi ile kataraktlı tabaka eritilerek dışarı alınır. Yerine göz içi merceği yerleştirilir.

Wavefront lazer nedir?

Gelişmiş bir teleskop teknolojisi olan wavefront uygulaması, görme kalitesini alışılmış laser uygulamasından daha fazla arttırmayı amaçlamaktadır. Gözlük değerlerinden farklı olarak kişiye özel görme haritası çıkartılır ve bu harita eşliğinde laser uygulanır.

Intralasik lazer nedir?

İntralase, LASİK ameliyatı yaparken kaldırılan flebin özel bir laserle kaldırılmasını sağlayan laserdir. Günümüzde gelişmiş tüm merkezlerde bu alet bulunmaktadır. Flep komplikasyonları azalmakta, post-op komplikasyonlar daha az olmakta ve daha net bir görüş sağlamaktadır.

LASİK göz ameliyatı nedir?

Lazer tedavisinde yöntem ne olursa olsun amaç korneanın kusurlarının giderilerek yeniden şekillendirilmesidir. LASEK yönteminde korneanın şekillendirilmesi için kornanın ön kısmındaki doku kaldırılır. Kornea epitelinin alkol yardımı ile kaldırılmasıyla uygulanan lazer tedavisine LASEK yöntemi denir.

WaveFront nasıl yapılır?

Wave Front Nasıl Uygulanır? Wave Front Analyzer (Aberometre) denilen bir cihaz aracılığıyla gözün tüm tabakaları ölçülmekte, buradaki sapma ve düzensizliklerin her göze özel haritası çıkarılmaktadır. Bu harita daha sonra lazer cihazına aktarılmakta, her göze özel tedavi planlanmış olmaktadır.

Ilasik lazer ameliyatı nedir?

LASİK, lazer ışınları kullanılarak göz bozukluğunu düzeltme ameliyatıdır. Lasik ameliyatı tüm dünyada ve ülkemizde en sık uygulanan ve en güvenilir lazer göz ameliyatı yöntemidir. Net bir görüntü oluşabilmesi için gözümüze gelen ışınlar düzgün bir şekilde kırılmalı ve retinamıza odaklanmalıdır.

No touch lazer nedir?

No touch lazer, göz kırılma kusurlarını gidermek için kullanılan yöntemlerden sadece bir tanesidir. Aslında, çoğu durumlarda güvenle gerçekleştirilebilir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu göze dokunmadan veya dokunmadan bir lazer tedavisidir. Bu, özellikle temas hissini sevmeyen hastalar için uygun bir yöntemdir.

Excimer lazer ne zaman iyileşir?

Ortalama 1 hafta-10 gün içinde görme netleşmektedir. Bu tedavi yönteminde üçüncü ayda net sonuç alınabilmekle beraber, hastalar bu süreç içinde günlük yaşantılarına devam edebilirler ve gözlük kullanmaları gerekmez.

Göz çizdirme ameliyatı zor mu?

Lazer göz ameliyatı canınızı hiç acıtmayacak! Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır. Tüm hastalara ameliyattan yaklaşık 15 dakika önce anestezik göz damlası verilir. Bunlar gözbebeklerini hızla uyuşturarak işlem sırasında herhangi bir rahatsızlığı, acı hissetme durumunu önler.