Bitkisel saç boyası nedir?

İçindekiler:

  1. Bitkisel saç boyası nedir?
  2. Amonyak saçı döker mi?
  3. Amonyak saca zarar verir mi?
  4. Saç boyaları sağlıklı mı?

Bitkisel saç boyası nedir?

İçerisinde organik içerikler bulunan saç boyalarına bitkisel saç boyaları adı veriliyor. Bu tip saç boyalarında genellikle buğday özü, avokado yağı, keten tohumu yağı, zeytin yağı ve karite yağı gibi besleyici yağlar bulunuyor.

Amonyak saçı döker mi?

Saç boyalarının saçları dökmesinin bir diğer nedeni de amonyak ve hidrojen peroksit kullanımıdır. Özellikle koyu siyah saç renginden sarı gibi açık renklere geçmek için bu ağartıcı maddeler kullanılır. Bu iki kimyasal da saçların dökülmesinde birincil suçlulardır.

Amonyak saca zarar verir mi?

The Food and Drug Administration (FDA) Amonyak içeren ürünler ile maksimum 15 dakika maruz kalınmasını eğer süre daha uzun olur ise sağlık yönünden çok büyük sıkıntılar doğurabileceğini açıklamıştır. Çok büyük bir alerjendir. Birçok saç boyasında yer alan PPD kafa derisi alerjisinin başrolündedir.

Saç boyaları sağlıklı mı?

Saç Boyasının Zararları Nelerdir? Saç boyaları bazı kişilere kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve tahrişe neden olabilir. Hatta bazı kişilerde aşırı alerjik reaksiyonlar, yüzde şişlik ve nefes darlığına neden olabilirler. Alerjik reaksiyonlar için boyama öncesi mutlaka alerji testi yapılmalıdır.