Bilgi Üniversitesi burslu mu?

İçindekiler:

  1. Bilgi Üniversitesi burslu mu?
  2. Üniversite Bursu Nasıl Kaybedilir?
  3. Bilgi Üniversitesi Hazırlık zor mu?
  4. Bilgi Üniversitesi Burs nasıl kesilir?

Bilgi Üniversitesi burslu mu?

BİLGİ'nin tüm bölümlerinde ÖSYM koşullarını sağladığın takdirde burslu kontenjandan faydalanabilir, öğrenimine başladıktan sonra gösterdiğin başarıya göre de burs alabilirsin.

Üniversite Bursu Nasıl Kaybedilir?

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Bilgi Üniversitesi Hazırlık zor mu?

Bilgi Hazırlık Atlama BİLET Sınavı Zor mu? Genel olarak, İngilizce gramer, kelime ve okuduğunu anlama becerisi iyi olan öğrenciler için BİLET 1 sınavı çok zorlayıcı değildir. B1 seviye İngilizce bilgisine sahip olan öğrenciler bu sınavdan kolayca barajı geçecek puan alırlar.

Bilgi Üniversitesi Burs nasıl kesilir?

Bölüm değişikliğinde ÖSYM bursu dışında bir burs sağlandı ise bursun kullanım süresi, ilk yerleştiğiniz bölümde geçen sürede dahil edilerek lisans programları için toplam 8 akademik dönem, önlisans için toplam 4 akademik dönemi aşamaz ve not ortalaması 2,00 altına düşerse burs kesilir.