Kefil olduğunda kredi çekebilir mi?

İçindekiler:

  1. Kefil olduğunda kredi çekebilir mi?
  2. Kim kefil olamaz?
  3. Kefil olmaktan nasıl vazgeçilir?
  4. Kefilin borcu nasıl sona erer?
  5. Banka hangi durumlarda kefil ister?
  6. Kefil asıl borçluya dava açabilir mi?
  7. Kefillik iptal edilebilir mi?
  8. Kefilin ölümü halinde kefalet sona erer mi?
  9. Kefil olan kişi ölürse borç ne olur?
  10. Kredi çekerken neden kefil istenir?
  11. Konut kredisi için kimler kefil olabilir?

Kefil olduğunda kredi çekebilir mi?

Bankalar tarafından yapılan incelemelerde eğer bireylerin kefillik sürecinde bankaya problem yaratmadığı tespit edilirse kendileri için de kredi çekmelerine izin verilir. Çekilecek olan kredinin aylık taksiti + kefil olunan kredinin aylık ödeme tutarı = aylık gelirinizin üzerinde olmamalıdır.

Kim kefil olamaz?

Kefaletleri kabul edilmeyen kişiler: 1- Emekli, çiftçi, Bağ-Kur' a kayıtlı olmayan meslek sahipleri, Bağ-Kur'a kayıtlı ev hanımları, 2- Yedek subay, öğrenci, er ve erbaşlar, 3- Yasa hükümlerine göre kefil olamayacak diğer şahıslar, 4- lgilin eşi, 5- Karı kocanın ikisi aynı anda, 6- Her türlü tüzel kişilikler.

Kefil olmaktan nasıl vazgeçilir?

Kefillik sözleşmeleri, borçlu borcunu ödedikten sonra veya zamanaşımı ile 10 yıllık sürede kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Kefillik sözleşmesi yüzünden mağdur olan kişiler, kefil oldukları kimseye dava açma hakkına sahiptirler. Kefillik sonucu ödedikleri bir bedel varsa onları geri isteyebilirler.

Kefilin borcu nasıl sona erer?

Borçlu borcunu zamanında ve temerrüde düşmeksizin ifa etmesi durumunda, borçla birlikte kefalet de sona erer. Aynı şekilde takas durumunda, alacaklı ve borçlu sıfatlarının birleşmesi durumunda, yenileme durumunda da kefalet borcu sona erer.

Banka hangi durumlarda kefil ister?

Kredi kullanacak kişinin aylık gelirinin yeterli olmaması. Bu nedenle bankalar ek gelir veya kefil beyan edilmesini isteyebilir. Geçmiş ödemeler düzensizse, idari/kanuni takip olmuşsa kefille bile kredi kullanılması zordur. Kredi geçmişindeki sorun kabul edilebilir haldeyse riski paylaşması için bir kefil gerekebilir.

Kefil asıl borçluya dava açabilir mi?

Kefil müteselsil kefil ise Türk Borçlar Kanunu 586. madde de belirtildiği üzere alacaklı borçluya karşı icra takibi başlatmadan önce ya da alacağı güvence altına almak için verilmiş olan taşınmaz rehnini paraya çevirmeden önce müteselsil kefile karşı icra takibi başlatabilir.

Kefillik iptal edilebilir mi?

Kefil olduktan sonra eşinizin rızası olmadığı gerekçesiyle dava açarak kefillik sözleşmesinin iptalini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bankanın kefillik sözleşmesinde avukatınız ile başka bir açık, usulsüzlük tespit edebilirseniz kefillik durumunuzu iptal etme şansı yakalayabilirsiniz.

Kefilin ölümü halinde kefalet sona erer mi?

Özetle asıl borçlu kredi borcunu ödemez ise ve ödememe durumu kefilin ölümünden sonra oluşmuşsa kalan borçlar kefilin çocukları ve mirasçılarını aksi bir adli karar olmadığı sürece sorumlu tutmaktadır. Peki dinen kefil ölünce kefalet borcu mirasçılara geçer mi? ... Ölümle iptal olmaz.

Kefil olan kişi ölürse borç ne olur?

Kefil Olunun Kişi Ölürse Borç Ne Zaman Kefile Kalır? Asıl borçlunun borcunu ödememiş olması ve ödememe durumunun da kefil olarak gösterdiği kişinin ölümünün gerçekleşmesinden sonrasına denk gelmesi halinde; borç kefile kalmaktadır. Kefil yaşamadığı için de mirasçıları borçtan sorumlu olmaktadırlar.

Kredi çekerken neden kefil istenir?

Müşteri Kredi Geçmişi Herhangi bir pürüzü olan ancak kredi çekmeye çok engel olmayan durumlarda bankalar müşteriden kefil talep edebilirler. Bu kefilin KKB'si düzgün ve düzenli geliri olması şarttır. ... Örneğin ev alacak kişinin KKB'si yeterli değil ise çocukları ya da ailesinden bir başkası konut kredisi çekebilmektedir.

Konut kredisi için kimler kefil olabilir?

Herhangi bir pürüzü olan ancak kredi çekmeye çok engel olmayan durumlarda bankalar müşteriden kefil talep edebilirler. Bu kefilin KKB'si düzgün ve düzenli geliri olması şarttır. ... Ancak borç bitene kadar ev sahibi kişi krediyi çeken kişi olarak görünmek zorundadır.