Yakınlık ilkesi nedir?

İçindekiler:

  1. Yakınlık ilkesi nedir?
  2. Benzerlik nasıl bulunur?
  3. Turnitin benzerlik oranı kaç olmalı?
  4. Tezde benzerlik oranı nasıl düşürülür?
  5. Intihal oranı en fazla kaç olmalı?
  6. Turnitin neleri intihal sayar?

Yakınlık ilkesi nedir?

Yakınlık ilkesi nedir? Bu ilkeye göre insanlar çeşitli nesneleri algılarken birbirine yakın olanları grup oluşturarak algılarlar. Bu ilke günlük hayatta sık sık reklam amblemlerinde, olayın ilişkili yönünü vurgulamak için kullanılır.

Benzerlik nasıl bulunur?

Bu orana benzerlik oranı denir. ABC ve EFD benzer üçgenler A açısı karşısında BC kenarı, B açısı karşısında AC kenarı, C açısı karşısında ise AB kenarı, E açısı karşısında FD kenarı, F açısı karşısında ED kenarı, D açısı karşısında ise EF kenarı, olmak üzere : AB/EF = BC/FD = AC/ED = k Burada k benzerlik oranıdır.

Turnitin benzerlik oranı kaç olmalı?

Üniversitemiz Senatosunda tarihinde alınan 2019/103 nolu karar (gereğince, Turnitin Benzerlik Oranı ölçütü %20 olarak belirlenmiştir. Benzerlik oranı %20'nin üzerinde olan tezler için 25 Temmuz 2019 itibariyle sınav jürileri oluşturulmayacaktır.

Tezde benzerlik oranı nasıl düşürülür?

İntihal düşürme

  1. İntihal oranını nasıl düşürebilirim.
  2. Adım 1 : İntihal raporunu alın.
  3. Adım 2 : Benzeyen yerleri bulun.
  4. Adım 3 : Yeniden yazın.
  5. Adım 4 : Tekrar intihal raporu alın.
  6. İntihal nasıl düzeltilir.
  7. İntihal düşürme yöntemleri.
  8. intihal programına yakalanmamak.

Intihal oranı en fazla kaç olmalı?

Tez çalışmasında İntihal Raporu Benzerlik oranının üst sınırı %20'dir. Rapordaki verilerde gerçek bir intihalin tespiti halinde gerekçesi ile birlikte karar verilmek üzere tez Enstitü Yönetim Kuruluna gönderilir.”

Turnitin neleri intihal sayar?

Turnitin sisteme yüklenen ödev ya da tezi veritabanına kayıtlı metinlerle karşılaştırarak benzerlik oranı hesaplıyor. Bu oranın tek tek hangi metinlerle benzerlik bulunarak hesaplandığı da listeleniyor. Dolayısıyla, benzerlik oranı -varsa- intihali tespit etmek için çok önemli bir ipucu.