Felsefe Öğretmeni ne yapar?

İçindekiler:

  1. Felsefe Öğretmeni ne yapar?
  2. Felsefe mezunu nerede çalışır?
  3. Felsefe mezunları rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilir mi?
  4. Boğaziçi Felsefe mezunu ne iş yapar?
  5. Siyaset bölümünde hangi meslekler var?
  6. Sosyoloji Bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?

Felsefe Öğretmeni ne yapar?

Felsefe Öğretmeni, öğrencilere felsefe, mantık ve sosyoloji konuları ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmaktan sorumludur. Bireylerin bağımsız ve eleştirel bir düşünce sistemi geliştirmelerini teşvik eder. Devlet okulları ile özel eğitim kurumlarının ortaöğretim birimlerinde görev alır.

Felsefe mezunu nerede çalışır?

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir? Felsefe Bölümü okuyan kişiler, TRT'de kamu ve özel kurumların, eğitim merkezlerinin kültür ve eğitim merkezlerinde görev yapabileceği gibi formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda da öğretmen olarak çalışabilirler.

Felsefe mezunları rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilir mi?

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının aldığı yeni bir karar ile (11.05.2011 tarih ve B.08.0.TTK.0.07.04.00.360.04/3192 sayılı kurul mütalaası ) şu an ülkemizdeki tüm özel okullarda ve rehabilitasyon merkezlerinde rehber öğretmenlik görevi, felsefe grubu öğretmenlerine tanınmıştır.

Boğaziçi Felsefe mezunu ne iş yapar?

Mezunlarımız edindikleri metin okuma hassasiyeti, doğru akıl yürütme ve eleştirme yeteneği açıklayıcı ve inandırıcı yazı yazma becerisiyle mezunlarımız basın-yayın-televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi alanlarda kolaylıkla bulabilmektedir.

Siyaset bölümünde hangi meslekler var?

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden mezun olan kişilerin çalışma alanları yöneticilik, akademisyenlik ve müfettişlik gibi alanlar olmaktadır.

Sosyoloji Bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?

Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atanabilmeleri için Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu karara binaen Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi ders almaları gerekir.