Fasulye deneyi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fasulye deneyi nasıl yapılır?
  2. Fasulye nasıl yetiştirilir kısaca?
  3. Fasulye topraktan kaç günde çıkar?
  4. Fasulye tohumu kaç günde çimlenir?
  5. Fasulye ipe sarılır mı?
  6. Fasulye budanır mı?
  7. Kuru fasulye nasıl yetiştirilir?
  8. Taze fasulye ne zaman hasat edilir?
  9. Fasulye hangi mevsimde olur?
  10. Taze fasulye sulaması nasıl yapılır?
  11. Taze fasulye dönüme kaç kilo verir?
  12. 1 dönümden ne kadar kuru fasulye çıkar?
  13. 1 dönüme ne kadar fasulye ekilir?
  14. Taze fasulye kaç ayda yetişir?

Fasulye deneyi nasıl yapılır?

Plastik kabın içerisini güzelce pamukla kapla. Fasulyelerini pamukların arasına yerleştir. Fasulyelerin üzerini tekrar pamukla kapla. Son olarak pamuğu suyla ıslat....

  1. Fasulyelerden kökler çıkmalı
  2. Köklerden biraz koku gelmeli.
  3. Çimlenme başlamalı.

Fasulye nasıl yetiştirilir kısaca?

Öncelikle birer metre arayla çukurlar açılır. İçine en az 5 en fazla 7 adet tohum koyulur ve toprak kapatılır. Yavaş yavaş kendini göstermeye başladığında dalların diplerine çubuklar dikilir. Tırmanıcı bir bitki olan fasulye, bu çubuklara sarılarak daha da uzun hale gelecektir.

Fasulye topraktan kaç günde çıkar?

Fasulye tohumu 15-20 °C'de çimlenmekte, 15 °C'nin altında yavaşlamakta, 10 °C'nin altında ve 35°C'nin üstünde ise çimlenme çok az veya hiç olmamaktadır. Çıkış ekimden sonra optimum nem ve sıcaklıkta 7-10 gün sonra olur. Çimlenme 15 °C'nin altında yavaşlar. Düşük sıcaklıklarda çıkış süresi 20-25 gün olabilir.

Fasulye tohumu kaç günde çimlenir?

işlenmiş toprağa fasulye tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 4 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 6-10 gün içerisinde gerçekleşecektir. Fasulye Fideleri Nasıl Ekilir-Dikilir?

Fasulye ipe sarılır mı?

Bu vatandaşlarımız 1 dekardan yaklaşık 1 ton ürün alabiliyor. Nisan ayında ekilen fasulyenin bakımı ile iplikleme işlemi mayıs ve haziran aylarında yapılıyor. Sarılıcı bir bitki olan fasulye, iplere ve tellere sarılıyor." dedi. ... Çiftçilerimiz 50 - 60 yıldır bu ürünü yetiştiriyor.

Fasulye budanır mı?

Sırık bezelye ve fasulye tarımında bitkilere budama biçiminde bir müdahale yapılmaz. Sırık domates yetiştiriciliğinde ise seradaki biçimde budama uygulanır.

Kuru fasulye nasıl yetiştirilir?

Kuru Fasulye Tohumu

  1. Latincesi: Phaseolus Vulgaris L. ...
  2. Kuru fasulye tarımı ülkemizde yoğun şekilde yapılmaktadır. ...
  3. Dekara 6-10 kg kuru fasulye tohumu ekilir. 45 cm sıra arası, 8-12 cm sıra üzeri olacak şekilde ekilir. ...
  4. Kuru fasulye Oturak ve Sırık olarak ikiye ayrılır. ...
  5. Fasulye bitkisi toprağa yoğun azot ve humus bırakır.

Taze fasulye ne zaman hasat edilir?

Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğinde Mart sonu ve Nisan aylarında ekime başlanır (bölge ekolojik şartları dikkate alınır). Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayı-nın son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir.

Fasulye hangi mevsimde olur?

Temmuz ayı ise domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi, çarliston biber ve kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne tüketebileceğiniz bir ay.

Taze fasulye sulaması nasıl yapılır?

Sulama zamanları fidelerde üç yaprakçıklı asıl yaprağın görünmesi sırasında, çiçeklenmeden evvel, meyve tutumundan 10 gün sonra ve hasattan 1 ay önceki devrelerde olmak üzere sulama yapılmalıdır. Sık ve hafif sulama yapılmalıdır. Çünkü taze fasulye sık aralıklarla sulamayı sever, bol sudan hoşlanmaz.

Taze fasulye dönüme kaç kilo verir?

1 dönüm 1000m2 den ilaçsız sadece organik tabiriyle piyasının sinek ilacı dahi atılmayan cins fasulyelerde 80 150 kilo arası verim alınırken diğer fasulyelerde fosfor üre sülfat mantar sinek ilacı atılan tohumlarınında farklı olması ile 1 dönümden iyi bakılırsa 400 kiloya kadar alınır genel ortalama mevsimsel şartlar ...

1 dönümden ne kadar kuru fasulye çıkar?

Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır.

1 dönüme ne kadar fasulye ekilir?

Bölgemizde 1-15 Mayıs arası en uygun ekim zamanıdır. Ekim Pnömatik (havalı) mibzerle 45 cm sıra arası, çeşit özelliğine göre 8-10-12 cm sıra üzeri mesafe ile toprakta tav seviyesinden 5 cm derine yapılmalıdır. Tohum iriliğine göre değişmekle beraber dekara 6-10 kg tohum gerekir.

Taze fasulye kaç ayda yetişir?

Örtü altı taze fasulye yetiştiriciliğinde ilkbahar döneminde 1 Mart, Sonbahar döneminde 15 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde tohum ekimi yapılır. Geniş alanlarda bodur taze fasulye yetiştiriciliği yapılan yerlerde sıra usulü mibzerle ekim yapılır.