Herni ameliyatı nedir?

İçindekiler:

  1. Herni ameliyatı nedir?
  2. Inguinal herni nasıl geçer?
  3. Inguinal herni ameliyatı ne kadar sürer?
  4. Herni nedir nasıl oluşur?
  5. Fıtığı ameliyatı nasıl oluyor?

Herni ameliyatı nedir?

Kapalı kasık fıtığı ameliyatı (laparoskopik inguinal herni onarımı); kapalı safra kesesi ameliyatındaki gibi küçük deliklerden, uzun ince aletlerle, fıtığın karın duvarının arkasından yama ile tamir edilmesidir. Genel anestezi altında (tamamen uyutularak) yapılır.

Inguinal herni nasıl geçer?

Kasık fıtığı ancak cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Basitçe oluşmuş olan yırtığın gerginlik oluşturmayacak şekilde onarılması ve tekrarlamaması için o bölgenin bazı yapay yamalarla güçlendirilmesi esasına dayanan tedavi yönteminde ameliyat açık ya da laparoskopik yöntemlerle gerçekleştirilebilmektedir.

Inguinal herni ameliyatı ne kadar sürer?

Kasık fıtığı ameliyatı -ister açık yöntemle yapılsın, ister kapalı yöntemle- yaklaşık 1 saat kadar sürer. Hastanın anesteziden tam olarak uyanması ve yatağına geri dönmesi yaklaşık 75-90 dakikayı bulur. Hasta fıtık ameliyatı sonrası yatağına tam uyanmış halde geri döner.

Herni nedir nasıl oluşur?

Genellikle karın duvarındaki kasların zayıflaması sonucunda bir organ ya da doku, karın boşluğundaki bu zayıf noktadan çıkarak fıtık oluşturur. Fıtıklar kendiliğinden, travmaya bağlı olarak ve önceden geçirilmiş ameliyat bölgelerinde bulunan kesiler sonucunda ortaya çıkabilir.

Fıtığı ameliyatı nasıl oluyor?

Açık ameliyatta, fıtığın olduğu kasığa doğru 6-7 cm arasında bir kesi işlemi uygulanır. Bu kesiden girilerek organlar karın içerisine atılır ve yırtık olan alanın üstü dikilir. Dokuların zayıflığından dolayı bu dikiş atılan yerin üzerine bir fıtık yaması yerleştirilir.