Habbeyi kubbe yapmak ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Habbeyi kubbe yapmak ne anlama gelir?
  2. Kılı kırk yaran ne demek?
  3. Kılı kırk yarmak ne demek TDK?
  4. Kırıp geçirmek ne demek?
  5. Gülmekten kırıp geçirmek ne demek?
  6. Ortalığı kırıp geçirmek ne demek?
  7. Dut yemiş bülbüle döndü ne demek?
  8. Senin eline su dökemez ne demek?
  9. Eline su dökemem ne demektir?
  10. Sazı eline almak ne demek?
  11. Göbek çatlatmak ne demek?
  12. Gün görmüş ne demek?
  13. Gün görmek ne demek?
  14. Mekik dokumak ne demek?
  15. Bal dök yala ne demek?
  16. Mekik ne anlama gelir?

Habbeyi kubbe yapmak ne anlama gelir?

Habbeyi kubbe yapmak deyiminin anlamı:Önemsiz, küçük bir şeyi büyütüp mesele çıkarmak. ➡Habbeyi kubbe yapmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Söyle ona, habbeyi kubbe yapıp durmasın, ne olmuş çocuk biraz geç kalmış da!

Kılı kırk yaran ne demek?

Peki, kılı kırk yarmak deyiminin anlamı nedir? Kısaca deyim açıklaması hakkında detaylar. Kılı kırk yarmak TDK'ya göre, 'Titizlenmek, çok dikkat etmek suretiyle en ince ayrıntısına kadar inceleme,' biçiminde ifade etmek mümkün.

Kılı kırk yarmak ne demek TDK?

Titizlenmek, çok dikkat ederek en ince ayrıntılarına kadar incelemek, önemle üstünde durmak. "Bir malı almadan önce kılı kırk yararcasına evirir çevirir ve öyle alırdı."

Kırıp geçirmek ne demek?

Kırıp Geçirmek deyiminin anlamı:1. Yakıp yıkarak, baskı yaparak, öldürerek büyük zarar vermek. 2. Çok sert davranarak darıltmak.

Gülmekten kırıp geçirmek ne demek?

3. Garip olan söz ve davranışlarıyla herkesi güldürmekten katıltmak.

Ortalığı kırıp geçirmek ne demek?

Ortalığı kırıp geçirmek deyiminin anlamı ve açıklaması Herkesi heyecana sürüklemek. "Yaptığı mükemmel şovla, ortalığı kırıp geçirdi." 2. Çok kızarak çevresindekilere bağırıp çağırmak.

Dut yemiş bülbüle döndü ne demek?

Dut Yemiş Bülbüle Dönmek Deyiminin Anlamı (TDK) Dut yemiş bülbüle dönmek deyiminin TDK anlamı ise; suskunluk halinin olması, konuşmamak, sevinç ve neşe halinin yitirilmesi olarak ifade edilmektedir.

Senin eline su dökemez ne demek?

Eline Su Dökemez Deyiminin Anlamı (TDK) Türk Dil Kurumu'na bağlı olarak eline su dökemez deyimi sözü edilen kişinin, değerli ondan geride olduğunu anlatmaktadır. Yani övgülerin verildiği kişi diğer kişiden daha üstün ve daha başarılı, aynı zamanda daha değerlidir.

Eline su dökemem ne demektir?

Sözü edilen kişi, değerce ondan çok geride ise bu deyim kullanılır. Üstün olan bir kişinin derecesini belirtmek için kullanılan ve üstün olmayanın durumunu belli eden bir deyimdir. ➡Eline Su Dökemez deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Hiç kimse bilgisayar konusunda onun eline su dökemez.

Sazı eline almak ne demek?

Hiç kimseyi konuşturmadan konuşan kimseler için kullanılan bir söz.

Göbek çatlatmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Birçok güçlüğü yenmek için çok uğraşmak, çok fazla çaba sarf etmek. "Onu razı edeceğim diye göbeğim çatladı."

Gün görmüş ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Başından nice işler geçmiş, tecrübeli, görüp geçirmiş, çok yaşamış. "Gün görmüş insanlarla konuşmaktan zevk alırım."

Gün görmek ne demek?

Bolluk, mutluluk, esenlik içinde huzurlu günler geçirmek. ... "Kaygılanma evlâdım, daha çok günler göreceksin inşallah." "Ancak yaşamının son yıllarında gün görmüştü."

Mekik dokumak ne demek?

DeyimDüzenle [1] Bilinen, belirli iki yer arasında devamlı olarak gidip gidip gelmek.

Bal dök yala ne demek?

Temizliğin güzel ve faydalı bir alışkanlık olduğunu ve yapılmasını önermek amacıyla bal dök yala deyimi söylenmektedir. Bal Dök Yala Ne Demektir? Bal dök yala deyimi gerçek anlamda kullanılmayan mecaz anlam içeren bir deyimdir. Bal dök yala temizlenen mekanın pırıl pırıl olduğu anlamına gelmektedir.

Mekik ne anlama gelir?

a. 1. El veya otomatik dokuma tezgâhlarında atkı veya argaç denilen ve enine olan iplikleri, uzunlamasına olan arışların arasından geçirmeye yarayan masuralı araç. Oya yapmakta kullanılan, kemik, ağaç veya plastikten, iki ucu sivri, arasından iplik geçecek bir yarığı bulunan küçük araç. ...