Nöbetçi öğretmen uygulamasının sebepleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Nöbetçi öğretmen uygulamasının sebepleri nelerdir?
  2. Nöbetçi öğretmen kimdir?
  3. Hamile öğretmen nöbet görevinden ne zaman düşer?
  4. Nöbet defterine ne yazılır?
  5. Nöbetçi öğretmen derse 5 dakika geç girer mi?
  6. Boş derse giren nöbetçi öğretmen ek ders alır mı?
  7. Doğum yapan öğretmen ne kadar nöbet tutmaz?
  8. Analık izninde nöbet tutulur mu?

Nöbetçi öğretmen uygulamasının sebepleri nelerdir?

Okullarda nöbetçi öğretmenler tarafından tutulan nöbet görevinin amacı öğretmenlerin derslere zamanında girmelerini sağlamak, okulda temizlik, ısınma, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili sorunları okul yönetimine bildirmek, okul yönetimince belirlenmiş yerlerde öğrencilerin kontrolünü yapmak (Ayyıldız, 2015) ve böylece ...

Nöbetçi öğretmen kimdir?

Nöbetçi Öğretmen; 1. Okulda günlük eğitimin başlamasından yarım saat önce hazır bulunur ve çalışma süresinin bitiminde, gerekli kontrolleri yaparak nöbet görevini tamamlar.

Hamile öğretmen nöbet görevinden ne zaman düşer?

(7) Hamile öğretmenlere, doğuma üç ay kala ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez.

Nöbet defterine ne yazılır?

Nöbet defterine o günün tarihi, nöbetin saat kaçta başladığı, okulun eğitim ve öğretime hazır olup olmadığı yazılır. Okula gelmeyen öğretmenin adı yazılır. Adının karşısına raporlu, sevkli, izinli, görevli vb yazılır.

Nöbetçi öğretmen derse 5 dakika geç girer mi?

(4)Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında, derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır. ... (5)Derse başlamadan 15 dk. önce okula gelir ve ders bitiminden 15 dk. sonra okuldan ayrılır.

Boş derse giren nöbetçi öğretmen ek ders alır mı?

Akabinde, Milli Eğitim Bakanlığı gecikmeli de olsa Türk Eğitim Senin talebini kabul ederek nöbetçi öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gerektiğini açıkladı. ... Sükuneti sağlamak için bile olsa görevi olmadığı halde boş geçen derse girmek üzere görev verilen öğretmene her şart altında ek ders ücreti ödenmelidir.

Doğum yapan öğretmen ne kadar nöbet tutmaz?

Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir. (7) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından başlayarak doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden bir yıllık sürenin sonuna kadar nöbet görevi verilmez.”

Analık izninde nöbet tutulur mu?

657 sayılı Kanunun 101 inci maddesinin son fıkrası uyarınca doğumdan sonra 1 yıl süre ile bayan memura gece vardiyası ve gece nöbeti yazılmamaktadır. Devlet memurları analık iznini müteakip 6'şar aylık periyotlar halinde süt izni kullanabilmektedirler.