Osmanlıda kast sistemi ne demek?

İçindekiler:

  1. Osmanlıda kast sistemi ne demek?
  2. Paryalar kimdir?
  3. Kast sistemi Hint uygarlığını nasıl etkilemiştir?
  4. Kast sisteminin Hindistan'ın siyasi birliğine etkileri nelerdir?

Osmanlıda kast sistemi ne demek?

Kast, aynı geleneklere bağlı bulunan çeşitli sosyal sınıflardan oluşur. Bu sistemde brahmanlar, din adamlarından, kshatriyalar, raca, asker ve asillerden; vaysiyalar, tüccar ve çiftçilerden; sudralar, zanaatkar ve işçilerden oluşmuştur. Kast sisteminin dışında kalanlar da paryaları meydana getirmiştir.

Paryalar kimdir?

Paryalar, hukuki ve toplumsal bakımdan en mazlum, en mağdur sınıftır. Sudralar, toplumsal mevkileri çok aşağı olmakla beraber hukuk tarafından tanınmış bir sınıftır ve dolayısıyla toplumsal mevki sıralamasında bir yeri vardır. Ancak Paryalar tamamiyle hukuk dışında kalan bir sınıftır.

Kast sistemi Hint uygarlığını nasıl etkilemiştir?

Hint Uygarlığı Kast Sistemi Bu yüzden sürekli ve güçlü bir Hint devleti kurulamamıştır. Hindistan'a yerleşen ari kavimler özlerini yitirmemek için 'Kast' sistemini meydana getirmişlerdir. Kast sistemi, zaten aralarında din, dil, ırk bağı olmayan Hint halkı arasında kapanmaz uçurumlar meydana getirmiştir.

Kast sisteminin Hindistan'ın siyasi birliğine etkileri nelerdir?

Kast sistemine göre milletlere ayrılan halk tabanı kendi milli değerlerini ve geleneklerini oluşturmuştur. Bu nedenle siyasi birlik oluşmasından çok siyasi bir parçalanma söz konusudur. Bu da Hindistan'ın tek millet, tek devlet olmasını zorlaştırmaktadır.