Dekalb tohum hangi ülkenin?

İçindekiler:

  1. Dekalb tohum hangi ülkenin?
  2. Mısırda FAO ne demek?
  3. Macha mısır tohumu kaç günlük?
  4. FAO 800 ne demek?
  5. KWS mısır tohumu nerenin malı?
  6. 1 dönümden ne kadar mısır silajı çıkar?
  7. Haşlama mısır diyette yenir mi?
  8. Mısırda kaç kalori var?
  9. Mısır sulama kaç günde bir sulanır?

Dekalb tohum hangi ülkenin?

Dekalb, 1912 yılında kurulan Dekalb Genetics Corporation bünyesindeki bitki tohumları, tavuklar markasıdır. Hibrit mısır tohumları üretmektedir. Dekalb Genetics Corporation, 2017 yılında Almanya merkezli Bayer AG bünyesine geçti.

Mısırda FAO ne demek?

FAO olum grubu mısırın olgunlaşma gün sayısını yani erkencilik-geççilik durumunu ifade eder. Örneğin; FAO 500 olum grubunda yer alan DKC5741 mısır çeşidimiz çıkıştan itibaren sıcak bölgelerde 120-130 günde, serin bölgelerde 140-150 günde hasat olgunluğuna gelir.

Macha mısır tohumu kaç günlük?

Tohumlar LF iri tanelidir. Fao 600 olup olum süresi hava koşullarına bağlı olarak ortalama 90 gündür. Uzun boy yapan, Greenlife firmasının çeşididir. Yüksek silaj verimliliğine sahiptir.

FAO 800 ne demek?

Bunlar, FAO-100 ile FAO-800 arasında yer almaktadır. ... FAO-800 grubunda yer alanlar ise, çok geççi, yaklaşık 140 günde olgunlaşmalarını tamamlarlar. Yine aynı şekilde, FAO-400 grubu orta erkenci, 100-105 günde olgunlaşan çeşitleri, FAO-600 grubu ise orta geççi, 115-125 günde olgunlaşan çeşitleri ifade eder.

KWS mısır tohumu nerenin malı?

2003'de % 100 Alman sermayesiyle Eskişehir'de kurulan KWS TÜRK, her yıl farklı lokasyonlarda kurduğu Ar-Ge denemeleriyle hastalıklara toleranslılık özellikleriyle donatılmış, yüksek performanslı şeker pancarı, mısır ve kolza tohum çeşitlerini Türk çiftçisi ile buluşturmakta ve bu gün Türkiye'de pazar lideri tohum ...

1 dönümden ne kadar mısır silajı çıkar?

Özellikle hayvancılıkta kullanılan silajlık mısırda son yıllarda dekar başına kilogram verimi de arttı. Geçen yıl dekar başına yaklaşık 5 ton ürünün alındığı silajlık mısırda rakamın gelişen tarım teknolojileriyle daha da artması bekleniyor.

Haşlama mısır diyette yenir mi?

Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.

Mısırda kaç kalori var?

Mısırın karbonhidrat değeri yüksektir ve lif, vitamin ve mineraller ile doludur. Ancak, yağ ve protein değeri nispeten düşüktür. Bir kase (165 gram) tatlı mısır için belirtilen besin profili şu şekildedir: Kalori: 177 kcal.

Mısır sulama kaç günde bir sulanır?

Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm'ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.