Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ne iş yapar?
  2. Kültür Bakanlığı müfettişi ne iş yapar?
  3. Kamu işletmesi ne demek?
  4. Işletmeler arasi anlaşmalar nedir?
  5. Tröst şirket nedir?
  6. Özel işletmeler nelerdir?
  7. Amalgamasyon nedir işletme?
  8. Füzyon yapmak ne demek?
  9. Kargo entegrasyonu ne demek?
  10. API modülü nedir?

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ne iş yapar?

Bakanlığa tahsisli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile müzelerin bakım, onarım, inşaat, restorasyon, restitüsyon, çevre düzenleme ve teşhir-tanzim işlerine ait her türlü etüt, proje ve uygulama hizmetlerini yapmak veya yaptırmak.

Kültür Bakanlığı müfettişi ne iş yapar?

MADDE 9 – (1) Müfettişler, Bakanın emri ya da onayı üzerine Bakan adına aşağıdaki görevleri yaparlar: a) Bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatıyla bağlı kuruluşların ve Bakanlık denetimi altındaki kurum ve kuruluşların her türlü faaliyet ve işlemleriyle ilgili olarak teftiş, inceleme ve soruşturma yapmak.

Kamu işletmesi ne demek?

Sermayelerinin tümü veya büyük bir kısmı devlete ait olan kuruluşlardır.Bu kuruluşlar devlete gelir sağlamak,ekonomik kalkınmayı hızlandırmak gibi kar amaçla kuruldukları gibi ; sosyal ve kültürel bakımdan gelişmemiş bölgelerin gelişmesini sağlamak gibi sosyal amaçla da kurulabilirler.

Işletmeler arasi anlaşmalar nedir?

İşletme Birleşmeleri Genel olarak işletmelerin tüzel kişiliklerinin korunduğu birleşmelerde işletmeler aynı amaca yönelik olarak birlikte hareket etmek üzere güçlerini birleştirirler. Centilmenlik anlaşmaları, konsorsiyumlar, karteller ve tröstler şirketlerin bu amaçla yaptığı farklı anlaşmalardır.

Tröst şirket nedir?

Bir ekonomide serbest ticareti sınırlamak veya ortadan kaldırmak gayesiyle piyasaya hakim olmak düşüncesiyle meydana getirilen işletmeler arası birleşmeler. ... Aynı mal üretimini gerçekleştiren çeşitli işletmeler birbiriyle anlaşarak ve sermayelerini birleştirerek tröst meydana getirirler.

Özel işletmeler nelerdir?

Özel işletmeler, mülkiyet ve sermayesinin tamamı veya büyük bir bölümü özel kişilere ait olan işletmelerdir. Bu işletmeler, belli amaçlar doğrultusunda, bir ya da daha fazla kişinin çeşitli oranlarda sermayelerini bir araya getirerek oluşturdukları kuruluşlardır.

Amalgamasyon nedir işletme?

birleşme. İki firmanın, hukuki varlıklarını sona erdirerek, yeni yasal unvan altında bir araya gelmeleri sonucu, her türlü varlık ve yükümlülüklerin yeni oluşturulan firmaya devredilmesi ya da bu iki firmadan birinin diğerine katılması.

Füzyon yapmak ne demek?

Nükleer füzyon, nükleer kaynaşma ya da kısaca füzyon; iki hafif elementin nükleer reaksiyonlar sonucu birleşerek daha ağır bir element oluşturmasıdır. Çekirdek tepkimesi olarak da bilinen bu tepkimenin sonucunda çok büyük miktarda enerji açığa çıkar.

Kargo entegrasyonu ne demek?

Yurtiçi Kargo Otomatik Kargo Entegrasyonu, E-ticaret siteniz üzerinden aldığınız siparişlerin manuel işleme gerek duymadan çalışmakta olduğunuz Yurtiçi Kargo şubesi tarafından görüntülenebilmesi ve sipariş hareketlerini otomatize etmenizi sağlayan bir modüldür.

API modülü nedir?

Masaüstü ve Web Tabanlı Programlarınıza Toplu Sms Entegresiyle Farkınızı Hissettirin. Api(Application Programming Interface), Bir Uygulama veya Yazılımdaki Özelliklerin başka bir yazılımda da kullanılabilmesini sağlayan arayüzdür. Bir Çok Web Sayfası uygun gördüğü özellikleri ve verilerini api yoluyla dağıtmaktadır.