Behzat Ç hangi Aspava?

İçindekiler:

  1. Behzat Ç hangi Aspava?
  2. Aspavanın Neyi Meşhur?
  3. Aspava nasil yenir?
  4. Aspava Acilimi ne demek?
  5. Aspavanın sahibi kim?
  6. Aspava ne demek ekşi sözlük?
  7. Aspava icinde ne var?
  8. Ankara Aspava kimin?
  9. Aspava Dürüm nedir?
  10. Aspava ne anlama gelir?
  11. Aspava Döner nedir?
  12. Aspava sosu nasıl yapılır?
  13. Aspava hangi illerde var?

Behzat Ç hangi Aspava?

Merak edenler için Behzat Ç.'nin gittiği Aspava, Küçükesat Hassas Bölge'de yer alan Özçelik Aspava'dır.

Aspavanın Neyi Meşhur?

Aspava'nın meşhur 2 lezzeti vardır : Dürüm Döner ve Kapalı Döner ( Kapalı kaşarlı dönerli dürüm ).

Aspava nasil yenir?

Aspava menüsü denildiğinde akla sadece kebap gelmesin. En temel yemek döner dürüm olmasına rağmen tüm Aspava restoranlarda tüm kebap çeşitleri, pide ve lahmacun çeşitleri bulunur. Menünün olmazsa olmazı genellikle üzerinde domates sosu olan patates tava, salata ve cacıktır.

Aspava Acilimi ne demek?

Ankara'da yaşayıp veya okuyup başka şehirlere gidenler Aspava'nın değerini çok iyi bilir. ... Aspava, özellikle Ankara'da çok yaygın olan bir kebapçı ismi. Açılımı, "Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin" olan aspavalar, bir zincir değil aslında. Çok açık söylemek gerekirse, ilk olan hangisi onu da kimse bilmez.

Aspavanın sahibi kim?

Sanayi Caddesi'nde 1972 yılından beri devam eden Aspava lokantasının sahibi Çetin Ödekbaş ise artık bu ismin halka mal olduğunu savunuyor. Lokanta açıldığı günkü havasını koruyor.

Aspava ne demek ekşi sözlük?

aspava kelimesinin anlamı allah sağlık,para afiyet versin amin'dir.

Aspava icinde ne var?

Aspava'nın olmazsa olmazı, cacık, patates tava (genellikle üzerine domates sosu gezdirilir), salata ikramdır ve isterseniz de hiç gocunmadan yenisi getirilir, hem de sınırsızdır. Yemek sonrası da çay ve irmik helvası ikram gelir. Aspava'nın en temel besini ise, döner dürüm.

Ankara Aspava kimin?

Toplumun bu denli benimsediği Aspava isimli lokantayı açan ilk kişi ise şampiyon güreşçilerimizden Mahmut Atalay oldu. Atalay, 44 yıl önce kurduğu işletmeyi "Aspava Şöhretler Pide ve Kebap Salonu" adıyla tescil ettirdi.

Aspava Dürüm nedir?

Aspava, özellikle Ankara'da çok yaygın olan bir kebapçı ismi. Açılımı, "Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin" olan aspavalar, bir zincir değil aslında. ... Aspava'nın en temel besini ise, döner dürüm. Ancak, gerçek Ankara döneri söz konusu, bizde döner dediğinizin içinde, öyle turşu patates yeşillik falan olmaz.

Aspava ne anlama gelir?

Ankara'da yaşayıp veya okuyup başka şehirlere gidenler Aspava'nın değerini çok iyi bilir. ... Aspava, özellikle Ankara'da çok yaygın olan bir kebapçı ismi. Açılımı, "Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin" olan aspavalar, bir zincir değil aslında. Çok açık söylemek gerekirse, ilk olan hangisi onu da kimse bilmez.

Aspava Döner nedir?

Bilinenin aksine bir yemek çeşidi değil, dönerci ismidir. Fakat bir zincir değil, her biri birbirinden farklı restoranlardır. Açılımı ise “Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin.”dir. Doyurucu, lezzetli ve Ankara halkının vazgeçilmezidir Aspavalar.

Aspava sosu nasıl yapılır?

Kestiğimiz döner şeklindeki eti tavada tamamen yumuşayana kadar pişiriyoruz. Diğer bir yandan tavamıza yağımızı koyup eritiyoruz....Aspava sosu için:
  1. 2 yemek kaşığı tereyağı
  2. 1 yemek kaşığı un.
  3. 2 yemek kaşığı domates salçası
  4. Yarım çay bardağı su.
  5. 3 küp şeker.
  6. 1 çay kaşığı tuz.
  7. Yarım çay kaşığı karabiber.
  8. Pul biber.

Aspava hangi illerde var?

Ankara'nın Ulus semtinde açılan lokanta, kısa sürede ünlendi. Atalay'ın pide ve kebap salonuna koyduğu isim o kadar tutuldu ki, ardı ardına aynı isimde yerler açılmaya başlandı. Onun yanında yetişen ustalar bile Aspava isimli lokantalar açtı.