Yabancılar için ikametgah nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yabancılar için ikametgah nasıl alınır?
  2. Yabancılar nereye şikayet edilir?
  3. Yabancılar için yerleşim yeri belgesi nereden alınır?
  4. Yabancı uyruklular ev alabilir mi?
  5. Gürcü vatandaşlar türkiyede ne kadar kalabilir?
  6. Oturma ve çalışma izni olmayan yabancılar nereye şikayet edilir?
  7. Nüfus yerleşim yeri belgesi nereden alınır?
  8. Türk soyluluk belgesi nereden alınır?
  9. Ikamet izni kim verir?

Yabancılar için ikametgah nasıl alınır?

Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri'ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.

Yabancılar nereye şikayet edilir?

İdare mahkemesine başvuru ve özellikleri: Yabancı veya yasal temsilcisi ya da avukatı, sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde idare mahkemesine başvurabilir. Mahkemeye başvuran kişi, sınır dışı etme kararını veren makama da başvurusunu bildirir.

Yabancılar için yerleşim yeri belgesi nereden alınır?

İkamet (oturum) izni bulunan her yabancı, bulunduğu ilçedeki Nüfus Müdürlüğü'ne Kira Kontratı ile giderek kendisini adresine kayıt ettirmesi gerekmektedir. Ve daha sonra Yerleşim Yeri Belgesi denilen belgeyi temin edebilir.

Yabancı uyruklular ev alabilir mi?

* Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye'de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Ancak farklı şehirlerde de olsa, yabancı bir kişinin Türkiye'de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemez.

Gürcü vatandaşlar türkiyede ne kadar kalabilir?

Ama Kimlik ile Türkiye'ye giriş yapan Gürcüler oturma izni alamazlar. Türkiye'de oturma izni almak isteyen Gürcistan Vatandaşları pasaport ile giriş yapmalıdırlar. Gürcistan pasaportu olanlar Türkiye'de 3 ayı geçmemek kaydı ile kalabilirler. Gürcistanlılar Türkiye'de 90 gün vizesiz kalabilirler.

Oturma ve çalışma izni olmayan yabancılar nereye şikayet edilir?

Çalışma İzni Olmayan Yabancılar Nereye Şikayet Edilir? Çalışma izni bulunmayan yabancıları şikayet etme işlemi ALO 170 üzerinden yapılabilir.

Nüfus yerleşim yeri belgesi nereden alınır?

Kişiler kendilerine ait ikametgah belgesini ve kendisiyle aynı adreste oturan kişilerin ikametgah belgesini herhangi bir nüfus müdürlüğünden alabilirler.

Türk soyluluk belgesi nereden alınır?

Bu kanun ve yönetmelik hükümlerine tabii olan Türk soylu yabancılar, yabancı nüfus kayıtlarını tesis ettirmekle yükümlüdür. Türk soylu yabancıların, nüfus kütüğüne kayıtlarının yapılabilmesi için ikamet ettikleri yer İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü veya İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeleri gereklidir.

Ikamet izni kim verir?

- Türkiye'de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet izni düzenlenir.