Marketten neler alınabilir yasak?

İçindekiler:

  1. Marketten neler alınabilir yasak?
  2. Market listesinde neler olmalı?
  3. Marketten neler alınamaz?
  4. Marketten ped almak yasak mı?
  5. Market yasakları ped yasak mı?
  6. Market genelgesi ne yasak?

Marketten neler alınabilir yasak?

Bu listede canlı hayvan, et, süt, süt ürünleri, un ve unlu mamüller, tatlı, çikolata, kahve, çay, baharatlar ve kuru otlar, çeşitli sebze ve meyveler, çerez, kuru meyve ve sosis, salam gibi ürünler yer alıyor.

Market listesinde neler olmalı?

Markete gittiğinizde, evinizde kendi ailenize göre alışveriş yapacağınız zaman listemizden faydalanabilirsiniz:
  • Sıvı yağ
  • Tereyağı
  • Margarin.
  • Tuz.
  • Şeker.
  • Baharat.
  • Bisküvi.
  • Kuru yemişler (ceviz, badem, leblebi, fındık, fıstık vb.)
Daha fazla öğe...

Marketten neler alınamaz?

Marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Marketten ped almak yasak mı?

BAKANLIK: YASAK YOK Hijyenik ped, tampon gibi ürünler lüks kozmetik ürünü değil, temel ihtiyaçtır. Satış yasağının uygulanmaması gerekir" dedi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri de pedlerin hijyenik madde kategorisine girdiğini belirterek, "Öyle bir yasak yok" değerlendirmesinde bulundu.

Market yasakları ped yasak mı?

İçişleri Bakanlığı yetkilileri: Ped hijyenik madde kategorisinde, satış yasağı yok. ... Satış yasağının uygulanmaması gerekir” dedi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri de pedlerin hijyenik madde kategorisine girdiğini belirterek, "Öyle bir yasak yok” ifadesini kullandı.

Market genelgesi ne yasak?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'Market Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Cuma gününden itibaren zincir ve süper marketlerde zorunlu temel ihtiyaç ürünleri dışında ürün satışı yapılamayacak. Bu ürünler, alkollü ürünün yanı sıra elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye gibi malzemeler olarak sıralandı.