Sülünez ile hangi balık tutulur?

İçindekiler:

  1. Sülünez ile hangi balık tutulur?
  2. Çipura en çok hangi yemi sever?
  3. Boru kurdu ile hangi balık tutulur?
  4. Mırmır avında hangi yemler kullanılır?
  5. Çipura kıyıya ne zaman gelir?
  6. Mirmir balığı hangi ayda tutulur?
  7. Çipura yeme nasıl saldırır?

Sülünez ile hangi balık tutulur?

MIRMIR, SÜLÜNESİ ÇOK SEVER İstanbul'da Silivri kıyılarında geniş yatakları olan sülünez kullanılarak mırmır, istavrit, mezgit balıkları çok rahatlıkla tutulur. Gece kıyılarda İzmir balığı denilensivri burun ve ispari de bu yemi çok sever.

Çipura en çok hangi yemi sever?

En sevdiği yemler arasında yengeçler, midye, sardalye (canlı sardalye avlamaz; ama yem olarak sardalyeye bayılır), mamun, sülünes ve boru kurdu ( aslında her türlü kurdu sever) vardır. Çipuranın 200 gr altı olanlarına lidaki, 200 gr'dan 2/3 kg'a kadar olanlar çipura, 3 kilo üstü olanlara da alyanak denir.

Boru kurdu ile hangi balık tutulur?

Hangi balıklar boru kurdu ile yemlenir? Genellikle; Çipura, mırmır balığı Boru Kurdu ile yemlenir.

Mırmır avında hangi yemler kullanılır?

Kaya, kum ve boru kurdu mırmırın en favori yemleridir. Yani herhangi bir kurt çeşidiyle veya varsa avlandığınız bölgedeki doğal kurtlarla mırmır avlama şansınız çok yüksektir. Kurt dışında teke ve mamun da mırmır avında etkili bir yemdir. Kimi zaman sülünes, midye, tavuk göğsü, ve madya ile de avlandığı görülür.

Çipura kıyıya ne zaman gelir?

Ağustos, Eylül, Ekim ayları arası 1-2 kulaçlara kadar çipuranın kıyıya yaklaştığı mevsimlerdir. Yem olarak çipura için madya, yengeç, kayalara yapışık olarak yaşamını sürdüren kaya midyesi kıyıdan çipura için en popüler yem olarak kullanılabilir.

Mirmir balığı hangi ayda tutulur?

Mırmır balığı avı için en uygun zaman eylül ayıdır. Bu zamanda neredeyse kıyıda zaman geçirirler hem de hiç korkmadan. Zevkli ve eğlenceli bir av yaşamak için ise iyi bir Mırmır balığı olta takımı sahibi olmalısınız. Bunun için zokalı olta takımları ideal bir seçim olacaktır.

Çipura yeme nasıl saldırır?

Yeme hemen saldırmaz, iyice kontrol edip emin olduktan sonra küçük darbeler vurmaya başlar. Sanki oltaya küçük balık vuruyormuş hissi verir. Bu sırada takımı hiç oynatmadan beklemek gerekir. Darbeler sıklaşmaya ve şiddetli vuruşlar almaya başlayınca artık balığın oltada olduğu anlaşılır.