Keşan'ın anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Keşan'ın anlamı nedir?
  2. Keşan ne demek Osmanlıca?
  3. Trak ne demek TDK?
  4. Edirne ismi nereden gelmektedir?
  5. Isparta adı nereden gelir?
  6. Isparta hangi tarihte il oldu?
  7. Isparta hangi illere yakın?

Keşan'ın anlamı nedir?

1. Sarp yerden kesilmiş odunları indirmeye yarayan, kalın çatal ağaçtan yapılmış kızak. 2.

Keşan ne demek Osmanlıca?

KEŞAN Nedir Anlami KEŞAN: (Keş. C.) f. Çekenler, çekiciler. * Çeken, çekerek.

Trak ne demek TDK?

Oyuncunun sahneye çıkacağı sırada ya da oyun sırasında, korkuya kapılması, rolünü unutması.

Edirne ismi nereden gelmektedir?

13. Edirne. Romalılar döneminde imparator Hadrianus tarafından kurulduğu için şehir “Hadrianopolis” adını almıştır. Hadrianus'un şehri anlamına gelen bu sözcük, sonradan değişime uğrayarak Edirne halini almıştır.

Isparta adı nereden gelir?

Kentin önceki adı BARİS'ti. İranlılarla yaptıkları savaştan sonra ülkelerine dönmeyen Mora Yarımadası Isparta'lıları BARİS'te yerleştiler. Yunanca bir İS belirteci başa getirip, birleştirdiler İSPARİTA oldu; sonra da bu ad İSPARTA olarak söylenmeye başlandı. Yunan dilinde İSPORADA dağınık anlamına gelmektedir.

Isparta hangi tarihte il oldu?

Hamitoğlu Kemaleddin Hüseyin Bey, 1374 yılında yaptığı bir antlaşmayla, Isparta'yı Eğirdir, Karaağaç, Beyşehir, Seydişehir ve Yalvaç ile birlikte 80 bin altın karşılığında Osmanlı devletine vermiştir. 1390 yılında Kemaleddin Hüseyin Bey'in ölümüyle Isparta ve çevresi Osmanlı topraklarına kesin olarak katılmıştır.

Isparta hangi illere yakın?

Merkez ilçenin yanında Aksu, Yenişarbademli, Yalvaç, Uluborlu, Sütçüler, Senirkent, Şarkikaraağaç, Keçiborlu, Gönen, Gelendost, Atabey ve Eğirdir Isparta ilinin ilçeleridir. Isparta Hangi Bölgede? Isparta ili Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Konya, Afyon, Denizli, Burdur, Antalya illeri ile komşu olan bir ildir.