İçindekiler:
- Deri altı kanama nasıl anlaşılır?
- Ekimoz nasıl geçer?
- ITP hastalığı tehlikeli midir?
- Pulpula hastalığı nedir?
- Kırmızı benler neden olur?
Deri altı kanama nasıl anlaşılır?
Deri altı kanaması, kanın doğru bir şekilde pıhtılaşmaması sebebiyle ortaya çıkan ve nadir olarak görülen hastalıklardan bir tanesidir. İmmün Trombositopenik Purpura (İTP) olarak da adlandırılmaktadır.
Deri altı kanaması kendini
deri içinde
kanama ile oluşan kırmızı-mor renkte döküntüler şeklinde gösterir.
Ekimoz nasıl geçer?
halk arasında kan oturması da denir. başlangıçta kırmızı renk olan
ekimozlar yaklaşık 3-5 günde oksijenin azalmasıyla mor-kahve renge dönüşür. 7-12 gün arasında hemoglobinin safra pigmentleriyle birleşmesi sonucu yeşil renge dönüşür ve 12-18 günde sarı renge dönerek kaybolur.
ITP hastalığı tehlikeli midir?
İTP HASTALIĞI KİŞİNİN ÖMRÜNÜ KISALTIR
MI?
İTP hastalığının kendisi hayatınızı kısaltmaz. Ancak kontrolsüz diyabet, hipertansiyon, ülser, kalp
hastalığı gibi durumların bulunması ve splenektomi ameliyatı sırasında oluşabilecek sorunlar hayatı tehdit eden durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.
Pulpula hastalığı nedir?
Küçük kan damarlarının patlaması ve kanamanın cilt altında kan göllenmesine yol açması sonucu ortaya çıkan Papura, kan pıhtılaşma bozukluğu gibi daha ciddi bir durumdan kaynaklanabilir. Purpura, bir durumdan ziyade bir semptomdur. Üzerine bastırıldığında kaybolmayan mor veya kırmızı lekeler olarak kendini gösterir.
Kırmızı benler neden olur?
Tam olarak oluşum nedeni bilinmeyen ancak kalıtsal yatkınlık, hamilelik, doğum kontrol ilaçları kullanımı gibi hormonal değişimlerin
kırmızı benlere
neden olabildiğine dikkat çeken Dr. Erdoğan, çok nemli ya da çok sıcak havanın da bu benlerin gelişiminde etken olabildiklerini ifade etti.