Down Sendromu Derneği ne yapar?

İçindekiler:

  1. Down Sendromu Derneği ne yapar?
  2. Down sendromu nasıl Anlaşilir?
  3. Down sendromlu kişiler ehliyet alabilir mi?
  4. Down sendromu hamileliğin kaçıncı ayında belli olur?
  5. Down sendromu raporu yüzde kaç özürlüdür?

Down Sendromu Derneği ne yapar?

Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamak ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmak amacıyla çalışan derneğimiz Türkiye'de ve dünyada Down sendromu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip çeşitli kurumlarla işbirliği geliştirerek ...

Down sendromu nasıl Anlaşilir?

Down sendromlu çocuklar, yukarı doğru çekik gözlere, düz bir yüz profiline ve dışarı taşan bir dil yapısına sahiptir. Hasta yeni doğan bebekleri diğer bebeklere oranla biraz daha küçük, kulakları küçük, başlarının arkası düz, burun kökü basık ve düz, ağızları küçük olduğu için de genellikle dilleri dışarıda olur.

Down sendromlu kişiler ehliyet alabilir mi?

Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde olanlara da sürücü belgesi verilmeyecek.

Down sendromu hamileliğin kaçıncı ayında belli olur?

Hamilelik süresinde yapılan rutin tarama testleri ve tanı testleri ile Down Sendromu saptanabiliyor. Down Sendromu'nun ilk bulgusu, hamileliğin 11 ila 14'üncü haftaları arasında yapılacak ultrasonografi ve kan testi ile görülebiliyor.

Down sendromu raporu yüzde kaç özürlüdür?

Çözger Sağlık Kurulu Raporunun Düzenlenmesi (Madde 8)
MEVZUATLA UYUM ARANDIĞINDA KULLANILACAK TABLO EK 3
Özel Gereksinim KoduÖzel Gereksinim DüzeyiEngel Oranı(%)
1Özel gereksinimi vardır (ÖGV)20-39
2Hafif düzeyde ÖGV40-49
3Orta düzeyde ÖGV50-59
4 satır daha